Kiyosaki: a COVID-19-vakcina bedöntheti majd a Bitcoint

-

Robert Kiyosaki szerint „csődbe” mehet az Egyesült Államok, hiszen az államadósság 27 ezer milliárd dollárhoz közelít. A bitcoin szerinte egyike a három „legjobb” hosszú távú befektetésnek.
A bitcoin össze fog omlani, ha a világ felfedezi a működő, koronavírus elleni vakcinát – jelentette ki Robert Kiyosaki, kriptokörökben is népszerű író.

Egy szeptember 15-ei Twitter-bejegyzésben a Rich Dad Poor Dad (Gazdag papa, szegény papa) szerzője arra figyelmeztetett, hogy ha rájövünk a működő megoldásra a covid-19 ellen, akkor a biztonságos menedéket kínáló eszközök nagy bajba fognak kerülni.

Kiyosaki: a vakcina bitcoinbevásárlási lehetőséget teremt majd

„Mi történik, ha a vakcina hatékonysága bizonyosságot nyer? Az arany, ezüst, bitcoin ÖSSZEOMLIK. Bevásárlási lehetőség” – írta.
Kiyosaki azzal érvelt, hogy a vírus elfedte a „valódi” problémákat, különösen az Egyesült Államok gazdasága tekintetében.
A U.S. National Debt Clock adatforrás szerint jelenleg 26,7 ezer milliárd dolláros tartozása van az Amerikai Egyesült Államoknak, amelyet főleg a válság ellen bevezetett stimulusok generáltak. Mint mondja, az ország valójában már most „csődben van”.

„A valódi probléma NEM a pandémia. A valódi probléma a masszív amerikai tartozás. Csődben az USA. 28 billió dollár a hitelegyenleg” – írta a tweetben.

„Arany, ezüst, bitcoin, a legjobb befektetések hosszú távon.”

A bitcoin hosszú távú befektetése melletti érvek egyre nyilvánvalóbbá váltak a márciusi, eszközközi összeomlások óta.
Az amerikai dollár mostani erőssége ellenére úgy néz ki, valójában egy lefelé tartó spirálba került, amelyen a Federal Reserve politikája csak tovább rondított – amely állítólag a válság enyhítését hivatott szolgálni.
Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az amerikai dollár indexének gyengesége segített a bitcoinnak és az aranynak az utóbbi hónapokban, megerősítve ezzel azt az inverz korrelációt, amely továbbra is a kereskedők által figyelembe vett egyik fő szempont.
Csütörtökön a Fed elvileg új bejelentésekkel szolgál majd a piaci részvételük jövőjét illetően, amely tovább növeli a dollár magasabb volatilitásának esélyeit.

Warren Buffett is óvatos

Kiyosaki mindeközben továbbra is a Bitcoin nyílt támogatója, bárhogy álljanak is a csillagok. Augusztusban például arra sürgette Twitter-követőit, hogy még azelőtt vegyenek bitcoint, hogy egy „nagy bankválság” bekövetkezne.
A dollár gyengesége és a Fed gazdasági kétballábaskodása aztán részben be is igazolták a tanácsa mögötti tényállást.
Warren Buffett amerikai bankbefektetéseiből történő kilépése, valamint aranyvásárlása szintén figyelmeztető jelként szolgált a szerző számára.
„Mit csinál Warren Buffett? Warren Buffetnek sok pénze van, nemrég aranyrészvényeket vett, ami teljesen más típusú befektetés, mint amilyet az elmúlt évtizedekben végzett, a héten pedig már japán részvényekben is nagy pozíciókkal rendelkezik” – folytatta egy hétvégi interjúban Max Keiser RT-házigazda, aki gyakran vélekedik pesszimistán a világgazdaságról.

„Kiszáll a dollárból; szerintem elég egyértelmű. Ez figyelmeztető jel lehetne az emberek számára – hogy a világ egyik legsikeresebb befektetője kiszáll a dollárból.”

Szintén augusztusban, Keiser azt jósolta, hogy a bitcoin új rekordárfolyamokat érhet el a közeljövőben, ahogy a jelenlegi gazdasági helyzet tovább eszkálódik.
(Forrás: Cointelegraph.com)
Kiemelt kép: „Robert Kiyosaki” by Gage Skidmore is licensed under CC BY-SA 2.0.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!