Új rekord a Bakkt határidős BTC-piacán

-

A legújabb csúcs ellenére sem sikerült még viszont meghódítani azt a szintet, amelyet a Binance vagy a Huobi kriptotőzsdék bonyolítanak.

A Bakkt egy szabályozottan működő kriptokereskedelmi, letétkezelési szolgáltató, amely az Intercontinental Exchange tulajdonában áll.

A jelentéseik alapján a náluk feldolgozott, fizikai bitcoin-fedezetű határidős szerződések esetében új napi csúcsot értek el, 200 millió dollár értékű ügylettel. Ez szeptember 16-án történt, és ez a szám 36%-kal több, mint az előző rekordjuk.
A Skew adatelemzői szerint a Bakkt a szeptember során produkált napi átlagának a duplájával állította be ezt az új csúcsot.

A tőzsde BTC-termékeit sokan úgy várták, mint amelyek végre megnyitják a kapukat az intézményi befektetők előtt, és beindítják a bika-ciklust.
Ehhez képest az indulás csalódást keltő volt, és a projekt maga elég inaktívnak mutatta magát egészen idén januárig.
Mindenesetre az azóta elért növekedés arra utal, hogy azok a bizonyos intézmények tényleg elkezdtek szállingózni, de legalábbis érdeklődni a dolgok iránt.
A Bakkt szerződései annyiban számítanak extrának, hogy az állítólagos fizikai bitcoin fedezet bár ténylegesen megvan, döntő többségében fiat-pénz elszámolással dolgozzák fel azokat. Kizárólag a kereskedők egy nagyon kis része dönt úgy, hogy a lejáratkor bitcoinban kéri a teljesítést.
A jelenlegi rekord ellenére a Bakkt egyelőre nem érte el a nagyobb kriptotőzsdék által bonyolított volumen mértékét.

Az elmúlt napok számai alapján láthatjuk, hogy például a Binance esetében a BTC-USD, nem lejáró kötések 2,65 milliárd dollárt tettek ki, a tőzsdén elérhető mintegy 74 kereskedési páron pedig összesen 5,96 milliárd dollár értékben végeztek határidős kereskedést.
A Huobi 103 határidős kereskedési párral rendelkezik, ezeken összesen napi 5,48 milliárdot forgattak meg, a BTC-USD ebből 1,28 milliárddal részesedik.
Az OKEx 516 millió dollár értékben dolgozott fel BTC határidős kötés, és összesen 2,72 milliárd dollárnyi ügyletet végeztek rajta a mintegy 466 elérhető páron.
A Deribit tőzsdét mindenesetre már maga mögé utasította a Bakkt, annak 168 millió dolláros határidős piacát a mostani rekorddal magabiztosan lekörözte.

Olvastad már? Három ok, amiért a határidős shortok segíthetik a növekedést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!