Új rekord a Bakkt határidős BTC-piacán

-

A legújabb csúcs ellenére sem sikerült még viszont meghódítani azt a szintet, amelyet a Binance vagy a Huobi kriptotőzsdék bonyolítanak.

A Bakkt egy szabályozottan működő kriptokereskedelmi, letétkezelési szolgáltató, amely az Intercontinental Exchange tulajdonában áll.

A jelentéseik alapján a náluk feldolgozott, fizikai bitcoin-fedezetű határidős szerződések esetében új napi csúcsot értek el, 200 millió dollár értékű ügylettel. Ez szeptember 16-án történt, és ez a szám 36%-kal több, mint az előző rekordjuk.
A Skew adatelemzői szerint a Bakkt a szeptember során produkált napi átlagának a duplájával állította be ezt az új csúcsot.

A tőzsde BTC-termékeit sokan úgy várták, mint amelyek végre megnyitják a kapukat az intézményi befektetők előtt, és beindítják a bika-ciklust.
Ehhez képest az indulás csalódást keltő volt, és a projekt maga elég inaktívnak mutatta magát egészen idén januárig.
Mindenesetre az azóta elért növekedés arra utal, hogy azok a bizonyos intézmények tényleg elkezdtek szállingózni, de legalábbis érdeklődni a dolgok iránt.
A Bakkt szerződései annyiban számítanak extrának, hogy az állítólagos fizikai bitcoin fedezet bár ténylegesen megvan, döntő többségében fiat-pénz elszámolással dolgozzák fel azokat. Kizárólag a kereskedők egy nagyon kis része dönt úgy, hogy a lejáratkor bitcoinban kéri a teljesítést.
A jelenlegi rekord ellenére a Bakkt egyelőre nem érte el a nagyobb kriptotőzsdék által bonyolított volumen mértékét.

Az elmúlt napok számai alapján láthatjuk, hogy például a Binance esetében a BTC-USD, nem lejáró kötések 2,65 milliárd dollárt tettek ki, a tőzsdén elérhető mintegy 74 kereskedési páron pedig összesen 5,96 milliárd dollár értékben végeztek határidős kereskedést.
A Huobi 103 határidős kereskedési párral rendelkezik, ezeken összesen napi 5,48 milliárdot forgattak meg, a BTC-USD ebből 1,28 milliárddal részesedik.
Az OKEx 516 millió dollár értékben dolgozott fel BTC határidős kötés, és összesen 2,72 milliárd dollárnyi ügyletet végeztek rajta a mintegy 466 elérhető páron.
A Deribit tőzsdét mindenesetre már maga mögé utasította a Bakkt, annak 168 millió dolláros határidős piacát a mostani rekorddal magabiztosan lekörözte.

Olvastad már? Három ok, amiért a határidős shortok segíthetik a növekedést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!