Új rekord a Bakkt határidős BTC-piacán

-

A legújabb csúcs ellenére sem sikerült még viszont meghódítani azt a szintet, amelyet a Binance vagy a Huobi kriptotőzsdék bonyolítanak.

A Bakkt egy szabályozottan működő kriptokereskedelmi, letétkezelési szolgáltató, amely az Intercontinental Exchange tulajdonában áll.

A jelentéseik alapján a náluk feldolgozott, fizikai bitcoin-fedezetű határidős szerződések esetében új napi csúcsot értek el, 200 millió dollár értékű ügylettel. Ez szeptember 16-án történt, és ez a szám 36%-kal több, mint az előző rekordjuk.
A Skew adatelemzői szerint a Bakkt a szeptember során produkált napi átlagának a duplájával állította be ezt az új csúcsot.

A tőzsde BTC-termékeit sokan úgy várták, mint amelyek végre megnyitják a kapukat az intézményi befektetők előtt, és beindítják a bika-ciklust.
Ehhez képest az indulás csalódást keltő volt, és a projekt maga elég inaktívnak mutatta magát egészen idén januárig.
Mindenesetre az azóta elért növekedés arra utal, hogy azok a bizonyos intézmények tényleg elkezdtek szállingózni, de legalábbis érdeklődni a dolgok iránt.
A Bakkt szerződései annyiban számítanak extrának, hogy az állítólagos fizikai bitcoin fedezet bár ténylegesen megvan, döntő többségében fiat-pénz elszámolással dolgozzák fel azokat. Kizárólag a kereskedők egy nagyon kis része dönt úgy, hogy a lejáratkor bitcoinban kéri a teljesítést.
A jelenlegi rekord ellenére a Bakkt egyelőre nem érte el a nagyobb kriptotőzsdék által bonyolított volumen mértékét.

Az elmúlt napok számai alapján láthatjuk, hogy például a Binance esetében a BTC-USD, nem lejáró kötések 2,65 milliárd dollárt tettek ki, a tőzsdén elérhető mintegy 74 kereskedési páron pedig összesen 5,96 milliárd dollár értékben végeztek határidős kereskedést.
A Huobi 103 határidős kereskedési párral rendelkezik, ezeken összesen napi 5,48 milliárdot forgattak meg, a BTC-USD ebből 1,28 milliárddal részesedik.
Az OKEx 516 millió dollár értékben dolgozott fel BTC határidős kötés, és összesen 2,72 milliárd dollárnyi ügyletet végeztek rajta a mintegy 466 elérhető páron.
A Deribit tőzsdét mindenesetre már maga mögé utasította a Bakkt, annak 168 millió dolláros határidős piacát a mostani rekorddal magabiztosan lekörözte.

Olvastad már? Három ok, amiért a határidős shortok segíthetik a növekedést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!