A legújabb csúcs ellenére sem sikerült még viszont meghódítani azt a szintet, amelyet a Binance vagy a Huobi kriptotőzsdék bonyolítanak.

A Bakkt egy szabályozottan működő kriptokereskedelmi, letétkezelési szolgáltató, amely az Intercontinental Exchange tulajdonában áll.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A jelentéseik alapján a náluk feldolgozott, fizikai bitcoin-fedezetű határidős szerződések esetében új napi csúcsot értek el, 200 millió dollár értékű ügylettel. Ez szeptember 16-án történt, és ez a szám 36%-kal több, mint az előző rekordjuk.

A Skew adatelemzői szerint a Bakkt a szeptember során produkált napi átlagának a duplájával állította be ezt az új csúcsot.

A tőzsde BTC-termékeit sokan úgy várták, mint amelyek végre megnyitják a kapukat az intézményi befektetők előtt, és beindítják a bika-ciklust.

Ehhez képest az indulás csalódást keltő volt, és a projekt maga elég inaktívnak mutatta magát egészen idén januárig.

Mindenesetre az azóta elért növekedés arra utal, hogy azok a bizonyos intézmények tényleg elkezdtek szállingózni, de legalábbis érdeklődni a dolgok iránt.

A Bakkt szerződései annyiban számítanak extrának, hogy az állítólagos fizikai bitcoin fedezet bár ténylegesen megvan, döntő többségében fiat-pénz elszámolással dolgozzák fel azokat. Kizárólag a kereskedők egy nagyon kis része dönt úgy, hogy a lejáratkor bitcoinban kéri a teljesítést.

A jelenlegi rekord ellenére a Bakkt egyelőre nem érte el a nagyobb kriptotőzsdék által bonyolított volumen mértékét.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az elmúlt napok számai alapján láthatjuk, hogy például a Binance esetében a BTC-USD, nem lejáró kötések 2,65 milliárd dollárt tettek ki, a tőzsdén elérhető mintegy 74 kereskedési páron pedig összesen 5,96 milliárd dollár értékben végeztek határidős kereskedést.

A Huobi 103 határidős kereskedési párral rendelkezik, ezeken összesen napi 5,48 milliárdot forgattak meg, a BTC-USD ebből 1,28 milliárddal részesedik.

Az OKEx 516 millió dollár értékben dolgozott fel BTC határidős kötés, és összesen 2,72 milliárd dollárnyi ügyletet végeztek rajta a mintegy 466 elérhető páron.

A Deribit tőzsdét mindenesetre már maga mögé utasította a Bakkt, annak 168 millió dolláros határidős piacát a mostani rekorddal magabiztosan lekörözte.

Olvastad már? Három ok, amiért a határidős shortok segíthetik a növekedést

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂