Harmadszor razziázott a dél-koreai rendőrség a Bithumbnál

-

Bonyolódnak a Bithumbot érintő események, igazgatójának részvényeit ugyanis lefoglalták azután, hogy ő maga az elnök részvényeinek lefoglalását kérvényezte.

A helyi média jelentései szerint az utóbbi hónapban immár harmadszor tartott razziát a szöuli rendőrség Dél-Korea legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjén, a Bithumbon.

A szeptember 16-ai razzia során a rendőrség állítólag a Bithumb Korea igazgatójához, Kim Byung-Geonhoz tartozó Bithumb Holdings-részvényeket foglalta le. Az intézkedéseket a szöuli központi kerületi bíróság szeptember 14-én hagyta jóvá.
Kim mindeddig sikertelenül próbálta megszerezni a Bithumbot, tevékenységei miatt pedig be is perelték. Korábban számos olyan részvény lefoglalásával kapcsolatban nyújtott be kérelmet, melyek a Bithumb Holdings tanácsának elnökéhez, Lee Jung-Hoonhoz tartoznak, aki ugyanakkor a többségi részvényes is.
A tőzsdét érintő legutóbbi rendőrségi razzia már a harmadik ebben a hónapban, a szeptember 2-ai legelső, illetve azt a szeptember 7-ei razziát követve, mely a Bithumb natív tokenje, a BXA token körüli súlyos pénzügyi csalások miatt történt.

A soha nem listázott és tevékenységeit el nem indított token népszerűsítése során Lee állítólag egy olyan csalásba keveredett, amely 25 millió dollárnyi kárt okozott a befektetőknek.
Az ágazat forrásai szerint a Samjong KPMG, amely a Bithumb keresletének felügyeletéért felelős, a hónap elején egy szándéknyilatkozatot töltött ki, melyben kijelentette, hogy a Bithumb Holdingsban meglevő saját részvényeinek eladását tervezi.
Úgy tűnik, ezt a hónap elejei razziák, valamint a Kim és Lee között folyamatban lévő jogi viták akadályozzák.

Olvastad már? Kiyosaki: a COVID-19-vakcina bedöntheti majd a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!