Bonyolódnak a Bithumbot érintő események, igazgatójának részvényeit ugyanis lefoglalták azután, hogy ő maga az elnök részvényeinek lefoglalását kérvényezte.

A helyi média jelentései szerint az utóbbi hónapban immár harmadszor tartott razziát a szöuli rendőrség Dél-Korea legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjén, a Bithumbon.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A szeptember 16-ai razzia során a rendőrség állítólag a Bithumb Korea igazgatójához, Kim Byung-Geonhoz tartozó Bithumb Holdings-részvényeket foglalta le. Az intézkedéseket a szöuli központi kerületi bíróság szeptember 14-én hagyta jóvá.

Kim mindeddig sikertelenül próbálta megszerezni a Bithumbot, tevékenységei miatt pedig be is perelték. Korábban számos olyan részvény lefoglalásával kapcsolatban nyújtott be kérelmet, melyek a Bithumb Holdings tanácsának elnökéhez, Lee Jung-Hoonhoz tartoznak, aki ugyanakkor a többségi részvényes is.

A tőzsdét érintő legutóbbi rendőrségi razzia már a harmadik ebben a hónapban, a szeptember 2-ai legelső, illetve azt a szeptember 7-ei razziát követve, mely a Bithumb natív tokenje, a BXA token körüli súlyos pénzügyi csalások miatt történt.

A soha nem listázott és tevékenységeit el nem indított token népszerűsítése során Lee állítólag egy olyan csalásba keveredett, amely 25 millió dollárnyi kárt okozott a befektetőknek.

Az ágazat forrásai szerint a Samjong KPMG, amely a Bithumb keresletének felügyeletéért felelős, a hónap elején egy szándéknyilatkozatot töltött ki, melyben kijelentette, hogy a Bithumb Holdingsban meglevő saját részvényeinek eladását tervezi.

Úgy tűnik, ezt a hónap elejei razziák, valamint a Kim és Lee között folyamatban lévő jogi viták akadályozzák.

Olvastad már? Kiyosaki: a COVID-19-vakcina bedöntheti majd a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂