Három fizetési szolgáltató kapott szenátori figyelmeztetést Libra-tagságuk miatt

-

Az Egyesült Államok törvényhozói növelik a nyomást a Libra Társaság tagjain, hogy gondolják át a közreműködésüket a jövő évben indítandó céges kriptó esetében.

Legutóbb az ohioi demokrata szenátor, Sherrod Brown, és a szintén demokrata hawaii Brian Schatz írtak levelet három fizetési szolgáltatónak.

A Visa, a Mastercard és a Stripe mind tagjai a Libra Társaságnak, és most figyelmeztetve lettek a projektben való részvétel kockázataira.
Pénteken a szintén fizetési szolgáltatást nyújtó PayPal szállt ki a kezdeményezésből. Állításuk szerint azért, hogy a már meglévő küldetésükre fókuszáljanak, amely „a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés demokratizálása a bank-kapcsolattal nem rendelkező populációkban”.
A Financial Timesnak viszont most a cég egyik forrása elmondta, a Facebook egyelőre nem tudta eloszlatni a szabályozók kétségeit a pénzmosással kapcsolatban.

Levél a szenátoroktól

Brown és Schatz szenátorok már ezelőtt is kritikusak voltak a Librával szemben, most elmondták, levélben keresték fel az említett három szolgáltatót.
Szerintük a Facebook elégtelen mennyiségű részletet közölt a szabályozókkal. Így a globális pénzrendszert érintő fenyegetések, a bűncselekményekhez köthető pénzmozgás, és a monetáris politika kérdésében még mindig sok az aggodalom.

Ahogy a levél fogalmaz:

„Alaposan gondold át, hogy a céged hogyan fogja menedzselni ezeket a kockázatokat. A Facebook eddig nem tudta meggyőzni a Kongresszust, a pénzügyi hatóságokat, sőt, valószínűleg a te cégedet sem, hogy megfelelően komolyan veszi ezeket a veszélyeket.”

A levél azzal zárul, hogy a Facebook bármilyen kockázatkezelési hiányossága vissza fog ütni saját magára is. Részben pedig pontosan ez az, amiért a PayPal is aggódik.

Destabilizáció belülről

A kormányzati és szabályozói erőfeszítések kifejezte a Libra projektre magára irányulnak, és az abban részt vevő vezető fejlesztőkre. Az, hogy a PayPal visszavonta a tagságát, csak eszközt adott Brown és Schatz kezébe. Hiszen látható, így belülről tudnak nyomást gyakorolni a projektre.
A Visa, Mastercard, Stripe hármasa nélkül a közösségi oldal nehezen fog nemzetközi pénzügyi hálózatot létrehozni. Így a szenátorok már eleve egy kényes, törékeny kapcsolatot piszkálnának meg.
A Wall Street Journal múlt heti cikke alapján a Visa és a Mastercard már kezdi kényelmetlenül érezni magát.

Olvastad már? Kevesebbet beszélnek az altcoinszezonról

David Marcus, a Libra vezetője a Facebook részéről a WSJ cikke után nem sokkal a twitteren reagált az aggályokra:

„Mindenkit biztosíthatok arról, hogy nagyon gondosan és alaposan dolgozunk a jogi vonatkozásokon, hiszen a Libra révén előtérbe került a párbeszéd a digitális pénzek értékéről, értelméről.”


Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!