Három éven belül jöhet a digitális peso

-

Mexikó központi bankja bejelentette, hogy az általa fejlesztett digitális peso három éven belül készen áll a bevezetésre.
A bank kormányzója, Victoria Rodríguez Ceja azt is elmondta az ország szenátusa előtt, hogy az új pénznem meg fog felelni a követelményeknek, hogy minél több ember számára legyen használható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ceja az éves jelentését tette meg az ország vezetői előtt, ennek során került szóba az állami digitális pénz, és ekkor osztotta meg a saját becslésüket, hogy milyen időtávokon lehet ebben a témában gondolkodni.

„Úgy becsüljük, az élesben történő használatra már három éven belül alkalmas lesz a rendszer.”

A kormányzó elmondta, az új valuta teljesíteni a fogja a pénz három funkcióját. Fizetőeszköz lesz, értéktároló, és elszámolási egység is.
A projektet még 2021 decemberében jelentette be Mexikó, és már ekkor szóba került, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy ilyen pénznek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Inkluzivitás és pénzforgalom

Ceja részletesebben is beszélt a kriptopénzekről, és az állami digitális pénzekről, amilyent ők is fejlesztenek, és elmagyarázta a főbb különbségeket a két típus között.
Elmondása szerint a készülő pénzt a központi bank fogja fedezni majd, és része lesz az ország pénzügyi rendszerének. A kriptopénzek esetében viszont egyáltalán nem ez a helyzet.

„A kriptók nem számítanak támogatott eszköznek, nem számítanak hivatalos fizetőeszköznek, és a nagy változatosságuk miatt nagy kockázatot jelentenek a birtokosaik számára.”

A bank arra számít, hogy az új pénz még több ember számára lesz majd használható, a lakosság még nagyobb része számára teszi elérhetővé a banki szolgáltatásokat.
Ennek fényében egyfajta alternatív fizetési rendszert is biztosítani fog majd, annak ellenére, hogy elsősorban nem a jelenlegi megoldások helyettesítésére szolgál majd. Inkább egyfajta kiegészítés lesz, hogy még több lehetősége legyen az embereknek.
Az adatok alapján Mexikóban mindössze a felnőtt lakosság 37%-a fér hozzá a bankrendszerhez, és mindössze 32%-uk indított vagy fogadott digitális tranzakciót.

A térség többi országával összehasonlítva ez hátrányos helyzetet teremt Mexikó számára.
A digitális peso pedig ezen segítene, ráadásul a kereskedelmi bankok is jelezték, hogy szívesen részt vennének a fejlesztésben.

Olvastad már? Az elmúlt napok legfontosabb történései kriptoföldén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!