Három éven belül jöhet a digitális peso

-

Mexikó központi bankja bejelentette, hogy az általa fejlesztett digitális peso három éven belül készen áll a bevezetésre.
A bank kormányzója, Victoria Rodríguez Ceja azt is elmondta az ország szenátusa előtt, hogy az új pénznem meg fog felelni a követelményeknek, hogy minél több ember számára legyen használható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ceja az éves jelentését tette meg az ország vezetői előtt, ennek során került szóba az állami digitális pénz, és ekkor osztotta meg a saját becslésüket, hogy milyen időtávokon lehet ebben a témában gondolkodni.

„Úgy becsüljük, az élesben történő használatra már három éven belül alkalmas lesz a rendszer.”

A kormányzó elmondta, az új valuta teljesíteni a fogja a pénz három funkcióját. Fizetőeszköz lesz, értéktároló, és elszámolási egység is.
A projektet még 2021 decemberében jelentette be Mexikó, és már ekkor szóba került, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy ilyen pénznek.

Inkluzivitás és pénzforgalom

Ceja részletesebben is beszélt a kriptopénzekről, és az állami digitális pénzekről, amilyent ők is fejlesztenek, és elmagyarázta a főbb különbségeket a két típus között.
Elmondása szerint a készülő pénzt a központi bank fogja fedezni majd, és része lesz az ország pénzügyi rendszerének. A kriptopénzek esetében viszont egyáltalán nem ez a helyzet.

„A kriptók nem számítanak támogatott eszköznek, nem számítanak hivatalos fizetőeszköznek, és a nagy változatosságuk miatt nagy kockázatot jelentenek a birtokosaik számára.”

A bank arra számít, hogy az új pénz még több ember számára lesz majd használható, a lakosság még nagyobb része számára teszi elérhetővé a banki szolgáltatásokat.
Ennek fényében egyfajta alternatív fizetési rendszert is biztosítani fog majd, annak ellenére, hogy elsősorban nem a jelenlegi megoldások helyettesítésére szolgál majd. Inkább egyfajta kiegészítés lesz, hogy még több lehetősége legyen az embereknek.
Az adatok alapján Mexikóban mindössze a felnőtt lakosság 37%-a fér hozzá a bankrendszerhez, és mindössze 32%-uk indított vagy fogadott digitális tranzakciót.

A térség többi országával összehasonlítva ez hátrányos helyzetet teremt Mexikó számára.
A digitális peso pedig ezen segítene, ráadásul a kereskedelmi bankok is jelezték, hogy szívesen részt vennének a fejlesztésben.

Olvastad már? Az elmúlt napok legfontosabb történései kriptoföldén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!