2023-ban indulhat a digitális rubel

-

Az orosz központi bank bejelentette, jövőre elindítaná a digitális rubellel az első éles teszteket.
Az orosz törvényhozók külön kiemelték, hogy az ország elleni szankciókat figyelembe véve milyen fontos szerepe lesz ennek az új pénznemnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi tervek szerint a digitális állami pénzre való teljes áttérés végső határideje 2030.
Az Állami Duma számára viszont az Orosz Központi Bank elnöke, Elvira Nabiullina elmondta, már jövőre elkezdik a teszteket.

„Hamar össze tudtuk rakni a digitális rubel prototípusát, és a bankok részvételével már jelenleg is zajlik a tesztelés. Jövőre viszont már élesben, valódi gazdasági körülmények között akarjuk kipróbálni.”

Az első próbálkozások januárban kezdődtek, és februárban már sikeresen hajtottak végre tranzakciókat is. Jelenleg öt intézmény vesz részt a tesztelésben, és a következő hónapok során további hét bank csatlakozik hozzájuk.
A kísérleteket 2022 során folyamatosan tervezik lebonyolítani. Nabiullina elmondása alapján a digitális rubel új lehetőségeket teremt majd az ország, a lakosok, és a vállalkozások számára, és a kormányzat által is használva lesz a meghatározott szektorokban.
A lakossági átutalások elméletileg ingyenesek lesznek, de a fizetés, vásárlás a tervek szerint 0,4-0,7% közötti jutalékkal járna.
A képviselők előtt beszélve a bank elnöke kifejtette, a digitális pénznek kifejezetten speciális szerepe is lesz most, hogy példa nélküli szankciókkal néz szembe az ország.
A tervek alapján nem csak a határokon belüli, de az azokon átnyúló elszámolásokhoz is használható lesz majd a digitális rubel.
A bank részéről kifejezték az igényt, hogy a törvényhozók ki fogják alakítani a megfelelő jogi kereteket, hogy a digitális pénz kereskedelmi integrációja is zökkenőmentesen végbemehessen.

Más tisztviselők is kiemelték ennek fontosságát, jelezve, hogy a digitális rubel fejlesztését mindenképpen folytatni kell, és a bank nem halaszthatja el a teszteket.

Olvastad már? Három éven belül jöhet a digitális peso

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!