2023-ban indulhat a digitális rubel

-

Az orosz központi bank bejelentette, jövőre elindítaná a digitális rubellel az első éles teszteket.
Az orosz törvényhozók külön kiemelték, hogy az ország elleni szankciókat figyelembe véve milyen fontos szerepe lesz ennek az új pénznemnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi tervek szerint a digitális állami pénzre való teljes áttérés végső határideje 2030.
Az Állami Duma számára viszont az Orosz Központi Bank elnöke, Elvira Nabiullina elmondta, már jövőre elkezdik a teszteket.

„Hamar össze tudtuk rakni a digitális rubel prototípusát, és a bankok részvételével már jelenleg is zajlik a tesztelés. Jövőre viszont már élesben, valódi gazdasági körülmények között akarjuk kipróbálni.”

Az első próbálkozások januárban kezdődtek, és februárban már sikeresen hajtottak végre tranzakciókat is. Jelenleg öt intézmény vesz részt a tesztelésben, és a következő hónapok során további hét bank csatlakozik hozzájuk.
A kísérleteket 2022 során folyamatosan tervezik lebonyolítani. Nabiullina elmondása alapján a digitális rubel új lehetőségeket teremt majd az ország, a lakosok, és a vállalkozások számára, és a kormányzat által is használva lesz a meghatározott szektorokban.
A lakossági átutalások elméletileg ingyenesek lesznek, de a fizetés, vásárlás a tervek szerint 0,4-0,7% közötti jutalékkal járna.
A képviselők előtt beszélve a bank elnöke kifejtette, a digitális pénznek kifejezetten speciális szerepe is lesz most, hogy példa nélküli szankciókkal néz szembe az ország.
A tervek alapján nem csak a határokon belüli, de az azokon átnyúló elszámolásokhoz is használható lesz majd a digitális rubel.
A bank részéről kifejezték az igényt, hogy a törvényhozók ki fogják alakítani a megfelelő jogi kereteket, hogy a digitális pénz kereskedelmi integrációja is zökkenőmentesen végbemehessen.

Más tisztviselők is kiemelték ennek fontosságát, jelezve, hogy a digitális rubel fejlesztését mindenképpen folytatni kell, és a bank nem halaszthatja el a teszteket.

Olvastad már? Három éven belül jöhet a digitális peso

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Túl késő Bitcoint venni? Mutatunk helyette 3 kutyás érmét

Vendégbejegyzés Nemrégiben ismét szaftos pletykákat olvashattunk arról, hogy Elon Musk ismét a Bitcoin pártját fogja. A szóbeszéd alapja egyébként Musk legutóbbi közösségi médiabeli tevékenysége, mely során...

A Bitcoin augusztusra elérheti az eddigi legmagasabb árfolyamát?

A Bitcoin (BTC) újra tesztelte a 67.000 dolláros célszintet, miután július 25-én 64.000 dollár alá csúszott, ami aláhúzza a kriptopénz ellenállóképességét az Mt. Gox vagyon...

A legjobb mémcoinok a 20-25-szörös megtérülésért, amelyeket augusztusban érdemes megvásárolni

Vendégbejegyzés Az augusztus friss izgalmakat hoz a kriptovaluták világában. Ebben a hónapban olyan trendi digitális érmékre összpontosítunk, amelyek potenciálisan az egekbe szökhetnek, és akár 20-25-szörös hozamot...

Raoul Pal leleplezi a befektetési stratégia jelentős eltolódását

Raoul Paul, a Real Vision vezérigazgatója és neves pénzügyi elemző nemrég nyilvánosságra hozta befektetési stratégiáját, amely drasztikus változást tükröz. Pal eltávolodott a Bitcointól és más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!