2023-ban indulhat a digitális rubel

-

Az orosz központi bank bejelentette, jövőre elindítaná a digitális rubellel az első éles teszteket.
Az orosz törvényhozók külön kiemelték, hogy az ország elleni szankciókat figyelembe véve milyen fontos szerepe lesz ennek az új pénznemnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi tervek szerint a digitális állami pénzre való teljes áttérés végső határideje 2030.
Az Állami Duma számára viszont az Orosz Központi Bank elnöke, Elvira Nabiullina elmondta, már jövőre elkezdik a teszteket.

„Hamar össze tudtuk rakni a digitális rubel prototípusát, és a bankok részvételével már jelenleg is zajlik a tesztelés. Jövőre viszont már élesben, valódi gazdasági körülmények között akarjuk kipróbálni.”

Az első próbálkozások januárban kezdődtek, és februárban már sikeresen hajtottak végre tranzakciókat is. Jelenleg öt intézmény vesz részt a tesztelésben, és a következő hónapok során további hét bank csatlakozik hozzájuk.
A kísérleteket 2022 során folyamatosan tervezik lebonyolítani. Nabiullina elmondása alapján a digitális rubel új lehetőségeket teremt majd az ország, a lakosok, és a vállalkozások számára, és a kormányzat által is használva lesz a meghatározott szektorokban.
A lakossági átutalások elméletileg ingyenesek lesznek, de a fizetés, vásárlás a tervek szerint 0,4-0,7% közötti jutalékkal járna.
A képviselők előtt beszélve a bank elnöke kifejtette, a digitális pénznek kifejezetten speciális szerepe is lesz most, hogy példa nélküli szankciókkal néz szembe az ország.
A tervek alapján nem csak a határokon belüli, de az azokon átnyúló elszámolásokhoz is használható lesz majd a digitális rubel.
A bank részéről kifejezték az igényt, hogy a törvényhozók ki fogják alakítani a megfelelő jogi kereteket, hogy a digitális pénz kereskedelmi integrációja is zökkenőmentesen végbemehessen.

Más tisztviselők is kiemelték ennek fontosságát, jelezve, hogy a digitális rubel fejlesztését mindenképpen folytatni kell, és a bank nem halaszthatja el a teszteket.

Olvastad már? Három éven belül jöhet a digitális peso

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!