„El kell oszlatnunk azt a mítoszt, hogy a kriptoeszközök névtelenek. A valóság az, hogy a megfelelő szabályokkal és alkalmazásokkal nyomon követhetők és visszaszerezhetők” – mondta Syedur Rahman.

A Fetch.ai mesterséges intelligencia kutatólaboratóriumnak helyt adtak egy olyan kérelemnek, amely arra irányult, hogy a Binance kriptopénztőzsde azonosítsa a 2,6 millió dolláros hack mögött álló személyeket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Reuters pénteki jelentése szerint a londoni Royal Courts of Justice kötelezte a Binance-t a hackerek azonosítására és az ellopott eszközök lefoglalására.

A Fetch.ai állítólag azt állította, hogy a hackerek június 6-án 2,6 millió dollár értékű kriptopénzt loptak el a Binance-számlájukról, majd a tokeneket jelentősen csökkentett áron értékesítették tovább.

„El kell oszlatnunk azt a mítoszt, hogy a kriptoeszközök névtelenek” – mondta Syedur Rahman, a Fetch.ai jogi csapatának egyik partnere.

„A valóság az, hogy a megfelelő szabályokkal és alkalmazásokkal nyomon követhetők és visszaszerezhetők.”

Rahman állítólag azt állította, hogy a Binance-nél már folyamatban van a személyek felkutatása, és az érintett pénzeszközök egy részét befagyasztották.

A tőzsde azonban bizonyítékot kérhet a Fetch.ai-tól, hogy a számláját feltörték, mielőtt visszaadná a tokeneket.

„Megerősíthetjük, hogy segítünk a Fetch.ai-nak az eszközök visszaszerzésében” – mondta a Binance szóvivője a Cointelegraph-nak.

„A Binance rutinszerűen befagyasztja azokat a számlákat, amelyeknél gyanús tevékenységet észlelünk, összhangban biztonsági irányelveinkkel és elkötelezettségünkkel, hogy biztosítsuk a felhasználók védelmét a platformunk használata során”.

A Binance idén az Egyesült Királyságban a figyelem középpontjába került, mivel a helyi pénzintézetek korlátozásokat jelentettek be az ügyfeleiknek a platformon keresztül történő kriptopénzvásárlásra.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az Egyesült Királyságban működő Financial Conduct Authority júniusban utasította a Binance Markets Limitedet, hogy állítsa le a „szabályozott tevékenységet” az országban.

Ezt a bejelentést követően a HSBC felfüggesztette a Binance-nak történő hitelkártyás fizetéseket, míg a Barclays blokkolta a tőzsdére irányuló ügyfél-kifizetéseket.

Olvastad már? A Cardano lett a 3. számú kriptopénz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!