A Santander brit részlege csatlakozik Barclayshez a Binance-beutalások betiltásában

-

A bank azt mondta, hogy „követi az FCA fogyasztóknak szóló figyelmeztetését” a kriptotőzsdére történő befizetések blokkolásával.
A spanyolországi székhelyű Santander bank brit üzletága a továbbiakban nem engedi meg ügyfeleinek, hogy a Binance-nak küldjenek fizetéseket, a Financial Conduct Authority figyelmeztetésére hivatkozva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Santander brit Twitter-fiókjának több tegnapi bejegyzése szerint a bank a csalások megelőzése érdekében „úgy döntött, hogy megakadályozza a világ legnagyobb kriptotőzsdéjére irányuló kifizetéseket”.
A bank állítólag közölte az ügyfelekkel, hogy továbbra is képesek lesznek készpénzt felvenni a Binance-ról, de „összhangban az FCA fogyasztóknak szóló figyelmeztetésével” a beutalásokat betiltják.


Sok Santander-számlatulajdonos negatív véleményének adott hangot a bank döntésével kapcsolatban:

„Mint az egyik régi számlatulajdonosuk, NE mondják meg nekem, hogyan költhetem el a pénzemet” – írta Brian Moore Twitter-felhasználó.

„Ha úgy döntök, hogy a Binance-t használom, akkor az az ÉN döntésem”.
Egy londoni felhasználó hozzátette:

„Ártatlan, jól informált ügyfeleket teszel ki annak a veszélynek, hogy jelentős befektetéseket veszíthetnek el a Binance-blokkod miatt. Hogyan lehet ez igazságos vagy felelősségteljes? Az emberek sok mindenben válhatnak csalás vagy veszteség áldozatává; fogadások, banki csalások, telefonos csalások. Ez abszurd.”

A múlt hónapban a Financial Conduct Authority, vagyis az FCA figyelmeztette a fogyasztókat, hogy a Binance Markets Limited a továbbiakban nem folytathat semmilyen „szabályozott tevékenységet” az Egyesült Királyságban.
Bár a pénzügyi felügyelet nem szabályozza az olyan kriptovalutákat, mint a bitcoin (BTC) vagy az ether (ETH), bizonyos kriptoszármazékok és az, amit értékpapírnak tekint, a felügyelete alá tartozik.
Az FCA felszólította a befektetőket, hogy „legyenek óvatosak az online és a közösségi médiában megjelenő olyan hirdetésekkel szemben, amelyek a kriptoeszközbe vagy kriptoeszközzel kapcsolatos termékekbe történő befektetések magas hozamát ígérik”.
A Binance később válaszolt az értesítésre, mondván, hogy az FCA figyelmeztetése nem akadályozza meg a tőzsdét – vagyis a Binance.com-ot – abban, hogy az Egyesült Királyságban üzletet folytasson, mivel a Binance Markets Limited egy különálló szervezet.
Ugyanakkor néhány magas rangú brit pénzügyi intézmény már korlátozásokat vezetett be a Binance-szel üzletelő ügyfelekkel szemben.

Ezen a héten a brit a Barclays multinacionális bank közölte ügyfeleivel, hogy további értesítésig leállítja a kriptotőzsdére irányuló hitel- vagy bankkártyás fizetéseket, szintén az FCA közleményére hivatkozva.
Az Egyesült Királyságban működő Starling Bank látszólag a Santander álláspontját követte, mondván, hogy ügyfelei ugyan befizethetnek kriptót a számlájukra, de „nemzetközi devizaszolgáltatójuk nem támogatja a kriptovaluták vásárlását”.
A Monzo, egy másik brit bank azonban ma azt mondta, hogy ügyfelei szívesen fektetnek kriptóba”, válaszul a tőzsdét érintő korlátozásokra vonatkozó kérdésre.

Olvastad már? Tovább esik a bitcoin, érvénytelenné válhat a Wyckoff-eloszlás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!