A Santander brit részlege csatlakozik Barclayshez a Binance-beutalások betiltásában

-

A bank azt mondta, hogy „követi az FCA fogyasztóknak szóló figyelmeztetését” a kriptotőzsdére történő befizetések blokkolásával.
A spanyolországi székhelyű Santander bank brit üzletága a továbbiakban nem engedi meg ügyfeleinek, hogy a Binance-nak küldjenek fizetéseket, a Financial Conduct Authority figyelmeztetésére hivatkozva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Santander brit Twitter-fiókjának több tegnapi bejegyzése szerint a bank a csalások megelőzése érdekében „úgy döntött, hogy megakadályozza a világ legnagyobb kriptotőzsdéjére irányuló kifizetéseket”.
A bank állítólag közölte az ügyfelekkel, hogy továbbra is képesek lesznek készpénzt felvenni a Binance-ról, de „összhangban az FCA fogyasztóknak szóló figyelmeztetésével” a beutalásokat betiltják.


Sok Santander-számlatulajdonos negatív véleményének adott hangot a bank döntésével kapcsolatban:

„Mint az egyik régi számlatulajdonosuk, NE mondják meg nekem, hogyan költhetem el a pénzemet” – írta Brian Moore Twitter-felhasználó.

„Ha úgy döntök, hogy a Binance-t használom, akkor az az ÉN döntésem”.
Egy londoni felhasználó hozzátette:

„Ártatlan, jól informált ügyfeleket teszel ki annak a veszélynek, hogy jelentős befektetéseket veszíthetnek el a Binance-blokkod miatt. Hogyan lehet ez igazságos vagy felelősségteljes? Az emberek sok mindenben válhatnak csalás vagy veszteség áldozatává; fogadások, banki csalások, telefonos csalások. Ez abszurd.”

A múlt hónapban a Financial Conduct Authority, vagyis az FCA figyelmeztette a fogyasztókat, hogy a Binance Markets Limited a továbbiakban nem folytathat semmilyen „szabályozott tevékenységet” az Egyesült Királyságban.
Bár a pénzügyi felügyelet nem szabályozza az olyan kriptovalutákat, mint a bitcoin (BTC) vagy az ether (ETH), bizonyos kriptoszármazékok és az, amit értékpapírnak tekint, a felügyelete alá tartozik.
Az FCA felszólította a befektetőket, hogy „legyenek óvatosak az online és a közösségi médiában megjelenő olyan hirdetésekkel szemben, amelyek a kriptoeszközbe vagy kriptoeszközzel kapcsolatos termékekbe történő befektetések magas hozamát ígérik”.
A Binance később válaszolt az értesítésre, mondván, hogy az FCA figyelmeztetése nem akadályozza meg a tőzsdét – vagyis a Binance.com-ot – abban, hogy az Egyesült Királyságban üzletet folytasson, mivel a Binance Markets Limited egy különálló szervezet.
Ugyanakkor néhány magas rangú brit pénzügyi intézmény már korlátozásokat vezetett be a Binance-szel üzletelő ügyfelekkel szemben.

Ezen a héten a brit a Barclays multinacionális bank közölte ügyfeleivel, hogy további értesítésig leállítja a kriptotőzsdére irányuló hitel- vagy bankkártyás fizetéseket, szintén az FCA közleményére hivatkozva.
Az Egyesült Királyságban működő Starling Bank látszólag a Santander álláspontját követte, mondván, hogy ügyfelei ugyan befizethetnek kriptót a számlájukra, de „nemzetközi devizaszolgáltatójuk nem támogatja a kriptovaluták vásárlását”.
A Monzo, egy másik brit bank azonban ma azt mondta, hogy ügyfelei szívesen fektetnek kriptóba”, válaszul a tőzsdét érintő korlátozásokra vonatkozó kérdésre.

Olvastad már? Tovább esik a bitcoin, érvénytelenné válhat a Wyckoff-eloszlás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!