Ha Trump győz a választáson, 150 ezer dollárra emelkedik a bitcoin árfolyama

-

A Standard Chartered bank előrejelzése szerint a bitcoin árfolyama elérheti a 100 ezer dollárt az amerikai elnökválasztás közeledtével, és akár 150 ezer dollárra is felmehet, ha Donald Trump nyeri meg a választást.

Make Bitcoin Great Again

Geoff Kendrick, a Standard Chartered digitális eszközökkel foglalkozó kutatási vezetője arra számít, hogy a bitcoin árfolyama elérheti a 100 ezer dollárt a novemberi elnökválasztás közeledtével, és az év végére akár 150 ezer dollárra is felmehet, ha Donald Trump nyeri meg a választást.

Kendrick egy csütörtöki publikációjában fejtette ki, hogy Trump kriptobarát álláspontja kulcsfontosságú tényező ebben az optimista előrejelzésben.

„Ahogy közeledik az amerikai választás, arra számítok, hogy a bitcoin árfolyama eléri a 100 ezer dollárt, és Trump győzelme esetén év végére 150 ezer dollárra is felmehet.”

Ígérettel tele a padlás

A Standard Chartered már májusban is jelezte, hogy egy második Trump ciklus vélhetően kifejezetten pozitív lenne a kriptoipar számára, mivel egy támogatóbb szabályozási környezetet teremtene, legalábbis sokan erre számítanak.

Ezenkívül a bank szakértői azt is feltételezik, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a SEC véglegesen is jóváhagyja az Ethereum spot alapú tőzsdén kereskedett alapokat.

„Más érmék esetében, mint amilyen a SOL, vagy az XRP, a piacok is várják majd az ETF elindulását, bár ez inkább egy 2025-ös történet lesz, nem 2024-es.”

Új szelek fújnak

Bár Trump kezdetben kritikus volt a kriptovalutákkal szemben, később elismerte a bitcoin növekvő népszerűségét, és többször is kifejtette, hogy ellenzi Joe Biden kriptoellenes programját, valamint kedvező szabályozásokat szorgalmaz a digitális eszközök számára.

Emellett nagy visszhangot keltett az eset, mikor Trump ígéretet tett arra is, hogy szabadon engedi Ross Ulbrichtet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azóta, hogy elhagyta a hivatalt, a volt elnök három NFT kollekciót is piacra dobott.

A korábbi Árutőzsdei Kereskedelmi Bizottság, a CFTC elnöke, Christopher Giancarlo Trumpot Amerika első kriptoelnökének tartja, kiemelve, hogy a bitcoin határidős ügyleteket az ő kormányzása alatt hagyták jóvá.

A hírekbe mindenesetre most más miatt került be a volt elnök, mivel május végén Trumpot 34 bűncselekményben találták bűnösnek, miután pénzt fizetett egy prostituált szolgáltatásaiért.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? AI-alapú kriptók a Moonshot lehetőséggel az altszezonban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Litecoin (LTC) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Litecoin (LTC) Az LTC márciusi árfolyammozgása erőteljes emelkedést mutatott, ami megkönnyebbülést jelentett a befektetőknek. Áprilisban azonban a bikák elvesztették a lendületüket, aminek következtében az árfolyam elvesztette az...

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!