Globális válsághoz vezethetnek az oroszok elleni szankciók

-

A múlt héten úgy nyilatkoztak orosz tisztviselők, hogy az USA és a nyugati országok által bevezetett szankciók nagy hatással járhatnak a világgazdaságra, és globális válsághoz is vezethetnek.

Nézetei szerint Washington és Brüsszel minden egyes új lépése egyre keményebb következményekhez vezet majd.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az orosz elnök szóvivője, Dmitry Peskov úgy fogalmazott, hogy a korlátozások globális gazdasági válságot idézhetnek elő, és elmondása alapján érdemes felkészülni erre az eshetőségre.

„A jelenlegi szankciók, és tulajdonképpen bármi, amit a nyugati vezetők a fejükben forgatnak, és amelyet az országunk ellen tennének, valószínűleg hatalmas hatással járnak majd a világgazdaságra. A jelenlegi út egyértelműen ebbe az irányba vezet.”

A G7 országok vezetői a sajtóhírek szerint azt fontolgatják, hogy teljes körű exporttilalmat rendelnek el Oroszország irányába.

Már jelenleg is érvényben van néhány ilyen tiltás, amely megtiltja a katonai felszerelés, vagy a luxuscikkek eladását az oroszok számára.

Az újabb intézkedések viszont lényegesen szélesebb palettát fednének le, és az embargó kiterjedne az autókra, kozmetikai cikkekre, de még egy sor hétköznapi használati tárgyra is. Peskov megerősítette, hogy aktívan figyelik a fejleményeket ebben az ügyben.

„Természetesen közelről figyeljük az eseményeket, és igen, azzal is tisztában vagyunk, hogy az USA és az EU politikusai további szankciókat terveznek, még többet a jelenlegiek mellé. Nem szabad elfelejteni, hogy a világon még soha semelyik ország nem szembesült ekkora mértékű szankcionálással, mint mi. Ehhez kell alkalmazkodnunk, felfejlődnünk, és hosszú távú terveket kidolgozni, és azzal is számolnunk kell, hogy az ellenfeleink gondolataiban milyen további veszélyek leselkedhetnek ránk.”

A BRICS országok, Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika közös valuta létrehozását tervezik, hogy függetleníteni tudják magukat az amerikai dollár piaci egyeduralmától.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az orosz külügyminiszter, Sergey Lavrov úgy nyilatkozott ebben a kérdésben, hogy Oroszország kész kivenni a részét a közös valuta létrehozásához szükséges egyeztetésekből.

zeta

Olvastad már? A Stellar Network elindítja az első amerikai befektetési alapot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!