Globális válsághoz vezethetnek az oroszok elleni szankciók

-

A múlt héten úgy nyilatkoztak orosz tisztviselők, hogy az USA és a nyugati országok által bevezetett szankciók nagy hatással járhatnak a világgazdaságra, és globális válsághoz is vezethetnek.

Nézetei szerint Washington és Brüsszel minden egyes új lépése egyre keményebb következményekhez vezet majd.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az orosz elnök szóvivője, Dmitry Peskov úgy fogalmazott, hogy a korlátozások globális gazdasági válságot idézhetnek elő, és elmondása alapján érdemes felkészülni erre az eshetőségre.

„A jelenlegi szankciók, és tulajdonképpen bármi, amit a nyugati vezetők a fejükben forgatnak, és amelyet az országunk ellen tennének, valószínűleg hatalmas hatással járnak majd a világgazdaságra. A jelenlegi út egyértelműen ebbe az irányba vezet.”

A G7 országok vezetői a sajtóhírek szerint azt fontolgatják, hogy teljes körű exporttilalmat rendelnek el Oroszország irányába.

Már jelenleg is érvényben van néhány ilyen tiltás, amely megtiltja a katonai felszerelés, vagy a luxuscikkek eladását az oroszok számára.

Az újabb intézkedések viszont lényegesen szélesebb palettát fednének le, és az embargó kiterjedne az autókra, kozmetikai cikkekre, de még egy sor hétköznapi használati tárgyra is. Peskov megerősítette, hogy aktívan figyelik a fejleményeket ebben az ügyben.

„Természetesen közelről figyeljük az eseményeket, és igen, azzal is tisztában vagyunk, hogy az USA és az EU politikusai további szankciókat terveznek, még többet a jelenlegiek mellé. Nem szabad elfelejteni, hogy a világon még soha semelyik ország nem szembesült ekkora mértékű szankcionálással, mint mi. Ehhez kell alkalmazkodnunk, felfejlődnünk, és hosszú távú terveket kidolgozni, és azzal is számolnunk kell, hogy az ellenfeleink gondolataiban milyen további veszélyek leselkedhetnek ránk.”

A BRICS országok, Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika közös valuta létrehozását tervezik, hogy függetleníteni tudják magukat az amerikai dollár piaci egyeduralmától.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az orosz külügyminiszter, Sergey Lavrov úgy nyilatkozott ebben a kérdésben, hogy Oroszország kész kivenni a részét a közös valuta létrehozásához szükséges egyeztetésekből.

zeta

Olvastad már? A Stellar Network elindítja az első amerikai befektetési alapot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!