Chamath Palihapitiya: A kripto „meghal” az Egyesült Államokban

-

Chamath Palihapitiya vezető kockázati tőkebefektető az All-In podcast legutóbbi epizódjában való szereplése során kijelentette, hogy a kripto már halott az Egyesült Államokban.

Palihapitiya, egy korai kriptopénz befektető, aki kezdetben 2013-ban szállt be a Bitcoinba, csalódottságának adott hangot a szabályozási tisztánlátás hiánya miatt az Egyesült Államokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Srí Lanka-i születésű kanadai és amerikai kockázati tőkés megjegyezte, hogy a hatóságok „határozottan a kriptóra szegezték a fegyverüket”.

A VC szerint ez az országban a születőben lévő kriptopiac végéhez vezethet.

Még 2017-ben Palihapitiya azt jósolta, hogy a bellwether kriptopénz ára két évtizeden belül elérheti a szemkápráztató 1 millió dolláros coinonkénti árfolyamot.

Legutóbbi megjegyzései azonban arra utalnak, hogy élesen megváltozott a kilátásai az amerikai kriptopiacról.

A podcastban szó esett a kriptopénzek elleni amerikai szigorítás lehetséges hatásairól, a résztvevők pedig aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy ez hogyan hathat az amerikai innovációra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kiemelték, hogy annak ellenére, hogy a Coinbase igyekezett a szabályok szerint játszani és együttműködni a szabályozókkal, kihívásokkal szembesült a szükséges engedélyek megszerzésében.

Ezzel szemben a megkérdőjelezhetőbb gyakorlatot folytató vállalatok közelebb kerültek az engedély megszerzéséhez.

zeta

Olvastad már? Satoshi korabeli kriptotárcák élednek újra ismét

Kiemelt kép: Gian Palavecino

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!