Az elemzőszolgáltató arról számolt be, hogy a hosszú távú BTC-tulajdonosok csökkentik kiadásaikat, és növelik pozícióikat.

A Glassnode legfrissebb heti on-chain jelentése szerint a Bitcoin (BTC) hosszú távú birtokosai többéves csúcson vannak, és a piacok még nem telítődtek a profitfelvétellel.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Úgy tűnik, hogy ezek a hosszú távú tulajdonosok (LTH) csökkentik kiadásaikat, miközben továbbra is növelik pozícióikat – derül ki a Glassnode elemzőszolgáltató november 22-i jelentéséből.

Az elemzés a Spent Volume Age Bands (SVAB) metrikát vette alapul, amelyet arra használnak, hogy azonosítsák az adott napon a láncokon belüli áramlásokat uraló coinok korát.

A Glassnode szerint a mérőszám segítségével azonosítható, hogy mikor kezdődik a profitfelvételi vagy felhalmozási folyamat.

Az egy hónapnál idősebb coinok következetes költései 2020 novemberében kezdődtek, és 2021 áprilisa és májusa között ért véget.

Az SVAB metrika mostanra a napi volumen 2,5%-ára esett vissza, mióta októberben a BTC történelmi csúcsával egyidejűleg megugrott.

A Glassnode megjegyezte:

„Ez észszerűen úgy értelmezhető, hogy a hosszabb távú tulajdonosok csökkentik a kiadásaikat, és így inkább hozzáadnak a pozíciókhoz, nem pedig kilépnek belőlük.”

Forrás: Glassnode

A Glassnode azt is jelezte, hogy a rövid távú hodlerek (STH) által tartott teljes kínálat többéves mélyponton van, kevesebb mint 3 millió BTC-nél – ami viszont azt jelenti, hogy az LTH-k által tartott mennyiség többéves csúcsokat döntöget.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A jelentés szerint „az, hogy az STH-kínálat ilyen alacsony, miközben az ár az ATH-k közelében van, viszonylag egyedi eset”.

Bár a rövid távú tulajdonosok az elmúlt hét „történelmi” csúcspontjain profitot vettek ki, és a mélypontokon is kitörtek, a piac még mindig nem „telítődött túlságosan profitfelvétellel.”

A megállapítások azt jelzik, hogy egyelőre kevés jele van a nagyobb kapitulációnak, és a bikáknak még tovább kell futniuk, mielőtt ez a ciklus véget ér.

Október 12-én a Cointelegraph arról számolt be, hogy a hosszú távú tulajdonosok 13,3 millió BTC-n ülnek, ami akkor 754 milliárd dollárt ért, annak ellenére, hogy több mint öt hónapja nem volt kiáramlás.

November 22-én Colin Wu kínai újságíró a jelentésre reagálva azt tweetelte, hogy a nem zéró egyenleggel rendelkező címek száma is történelmi csúcsot ért el.

Ez arra utal, hogy az elfogadás növekedése és a felhalmozás továbbra is zajlik annak ellenére, hogy az eszköz árfolyama 18%-kal csökkent az október közepi 69 ezer dolláros csúcsárához képest.

Olvastad már? Ellenállássá válik a 60.000 dollár – 5 dolog, amire érdemes figyelni a héten

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!