A svájci Franck Muller luxusóragyártó korlátolt számban megjelenő „Encrypto” nevű karórát dob piacra, melyet a „világ első funkcionális Bitcoin-karórájának” neveznek.

A termék, melynek óralapján szerepel a bitcoin logója és az első Bitcoin-cím QR kódja, a Regal Assets kriptokereskedő platform közreműködésével jött létre.

Az óra számlapján egy lézerrel bevésett publikus tárca QR-kódja kap helyet, melyre utalhatunk bitcoint, illetve ellenőrizhetjük annak egyenlegét.

A Regal Assets szerdai bejelentése szerint egy mellékelt pendrive-on kapjuk meg a tárcához tartozó privát kulcsokat.

A „deep cold storage” tárca egy „offline generált, nem determinisztikus TRNG-t (true random numbers generated – valóban véletlenszerű számokat) alkalmaz, melyeket nem lehet feltörni” a bejelentés szerint.

Az Encrypto jelenleg elérhető online, valamint a Franck Muller Dubai plázai áruházában kapható.

A fizetési módok között szerepel a bankkártya, a banki utalás és a bitcoin.

Összesen 500 darab ilyen férfi és női karóra kerül értékesítésre. Áruk egyenként 10 000 és 60 000 dollár között mozog a gyártó weboldala szerint. Egyes darabokon nemesfémek és gyémántok is helyet kapnak az óra mutatóján és keretén.

A Franck Muller a jövőben az ether (ETH) és a másik „top öt érme” óráját is szeretné készíteni. Ezek között szerepel a Ripple is.

Korábban az A. Favre & Fils luxuskaróra-gyártó is bejelentette, hogy olyan kézműves mechanikus órát szeretnének létrehozni, melyben beépített kriptotárca van.

Az óra nagyjából 102 000 – 153 000 dollárba fog kerülni, ez az egyes órák alapanyagaitól függ majd.

Olvastad már? Szerezz MicroCoint hozzászólásokért – Kriptoworld – MicroCoin együttműködés

Forrás: coindesk.com

Kiemelt kép: prnewswire.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! ?

Kezdőlap Fórumok „Funkcionális” Bitcoin-karórát indít a svájci Franck Muller óragyártó

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Pethical 4 hónapja, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10733

  Pethical
  Adminisztrátor

  Az a durva, hogy lesz aki meg is veszi. A gáz benne, hogy be van égetve a kulcs, azaz, ha egyszer véletlen kulcsot kellene cserélni, akkor dobhatjuk ki a 30-40M forintos óránkat.
  Ugyanígy eladni sem lehet.
  Abban hogyan lehetek biztos, hogy a gyártó, vagy valamelyik alkalmazottja nem készített magának egy biztonsági másolatot az órához járó privát kulcsról?
  Összefoglalva a legnagyobb hülyeség ezért a pénzt adni.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.