A kriptoközösséget sokkolta a hír, miszerint a holland kormány lefoglalta a népszerű Bestmixer.io mixerszolgáltatás vagyonát.

Olvastad már? Így vélekednek a fintech szakértői az árfolyam jövőjéről

Az Europol azt üzeni: „Nem vagytok anonimok”

Egy május 22-én kiadott sajtónyilatkozat megerősítette, hogy az Europol, a Dutch Fiscal Information and Investigation Service (FIOD) és a luxemburgi hatóságok lefoglalták a Bestmixer vagyonát, dokumentumait, fájljait és weboldalát.

Az Europol szerint már 2018 júniusában megindult a nyomozást az oldal ellen, mellyel a felhasználók növelhették a bitcoinutalások anonimitását.

A Bestmixer valószínűleg a keletkezése és korábbi ügyei miatt kapott most ekkora figyelmet.

 „Eddigi nyomozásaink megerősítették, hogy a Bestmixer.io-n számos bűncselekmény eredetű tranzakció mixelése zajlott. Valószínűleg pénzmosásra és pénzek eltüntetésére próbálták felhasználni a mixer szolgálgatásait.” – írta a sajtóközlemény

A bűnüldözési hatóságok üzenete sokkal árnyaltabb volt, az általános bitcoinfelhasználók is fenyegetve érezhették miatta magukat:

 „Nem vagytok anonimak” – olvasható a weboldal kezdőlapján

Nem történtek letartóztatások a Bestmixernél

Az eddigi részletek alapján nem tudni, hogy a Bestmixer mögött álló magánszemélyek kapnak-e jogerős ítéletet.

Az Europol szerint nemcsak a Bestmixer pénzügyi iratait fogják átvizsgálni, hanem az ügyfelek és a felhasználók közötti egyéb kapcsolatokat is.

 „Az elmúlt év során a holland FIOD minden információt összegyűjtött a platform interakcióiról. Ide tartoznak az IP-címek, a tranzakciók részletei, a Bitcoin-címek és chatüzenetek is.”  – írja a sajtóközlemény

„Az adatokat most átvizsgálja az FIOD, az Europollal és számos országgal megosztjuk kutatásunk eredményét.”

Nem meglepő, hogy a kriptokommentátorok elítélték a hatóságok intézkedéseit.

„A mixerek betiltása a kriptográfia betilttásához hasonlítható” – írta a Twitteren Sjors Provoost a nyomozással kapcsolatban. Idézett helyi híroldalaktól is, melyek szerint senkit nem vettek eddig őrizetbe.

Kristov Atalas, a Blockchain tárca bitcoin biztonság és titkosítási mérnöke is szót emelt az ügy kapcsán. Figyelmeztette a nyílt forráskódú letétkezelés mentes Wasabi tárca fejlesztőit, hogy legyenek óvatosak, ha legközelebb Hollandiába utaznak a közelgő Bitcoin-biztonsági konferenciára.

A Wasabi nemrég integrálta a CoinJoin funkciót, melynek segítségével növelhető a bitcoin tranzakciók anonimitása. Ezt nemrég, a Francis Poulliot Bull Bitcoin üzleti partnerségének kapcsán jelentették be.

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! ?

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Kezdőlap Fórumok Aggodalomra ad okot a holland kormány legújabb húzása

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 3 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.