Folytatja vitatott londoni reklámkampányát a Floki Inu

-

A városszerte buszokon és vasútállomásokon zajló új kampány mindössze néhány héttel azután indult, hogy a szabályozóhatóságok betiltották a Floki Inu 2021-es marketingfutamának korábbi reklámjait.
A Dogecoin-rivális Floki Inu „agresszív” marketingkampányba kezdett Londonban, hirdetéseket vakolva a város vasútállomásain és a híres piros buszokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Floki Inu egy április 23-i blogban jelentette be az új kampányt, megjegyezve, hogy „a nép kriptovalutája” április 25-től, hétfőtől kezdődően 100 busz oldalán és 203 plakáton fog hirdetni a város metróállomásain.


A mémcoin új kampánya egy hasonló, 2021 végén indított marketingfogás után következik, amely nagy port kavart Sian Berry londoni képviselőnél, aki be akart tiltani minden kriptopénzreklámot a város vasúti és buszhálózatán.
Floki Inu legutóbbi kampányában olyan táblák szerepeltek, amelyeken az állt: „Hiányzik a Doge? Vegyél Flokit”. Novemberben Berry egy tweetet tett közzé, amelyben a kriptovalutákat a szerencsejátékhoz hasonlította, hozzátéve, hogy a közszolgáltatóknak nem szabadna „kockázatos” rendszereket hirdetniük.


A kampány olyannyira negatív visszhangot kapott, hogy a brit Reklám- és Szabványügyi Hatóság (ASA) közbelépett, és március 2-án hozott határozatában betiltotta a hirdetést, mivel az „kihasználta a fogyasztóknak a kimaradástól való félelmét, elbagatellizálta a kriptopénzbe való befektetést, és kihasználta a fogyasztók tapasztalatlanságát”.
Sabre, a Floki Inu álnevű marketingigazgatója azonban a közleményben hangsúlyozta, hogy a csapat nem szándékozik leállni a szabályozói visszalökés ellenére sem:

„Bizonyos értelemben ez a második londoni kampány még nagyobb győzelem a Floki és a kriptoipar egésze számára, mint az első, mivel a csapatunk kiharcolta a jogot, hogy az úttörő projektünket a nyilvánosság előtt reklámozhassuk”.

„Néhányan teljesen be akartak tiltani minket itt, és a kriptóellenes napirend továbbra is sűrűsödik a lejárató kampányok és félretájékoztatás révén. A Floki csapata mindig ki fog állni a helyén, bármi is történjen” – tették hozzá.
Idén januárban az ASA folytatta az Egyesült Királyságban reklámozó kriptocégek betiltásának sorát.

A szabályozóhatóság leállította a Crypto.com két reklámját, amelyek a Bitcoin-vásárlás egyszerűségét és a hozamjuttatások megszerzését hirdették, mivel nem tüntették fel a befektetés kockázatát.
2021. december közepén hat kriptocéget sújtott reklámtilalommal az ASA, mert „kihasználta a fogyasztók tapasztalatlanságát”, és nem mutatta be a kriptobefektetés kockázatát.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!