A Dogecoin árfolyama az elmúlt 24 órában magasabbra emelkedett, miután a leghíresebb támogatója, Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert.

A Dogecoin április 25-én 0,17 dollárig emelkedett, bár még mindig 77%-kal maradt el a 2021. májusi rekordárfolyamától.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Twitter pénzneme: Dogecoin?

A DOGE árfolyama közel 25%-kal 0,15 dollárra emelkedett 24 órás időkeretben, ami megerősítette, hogy a kereskedők a Dogecoin számára bikás eseménynek tekintették Musk Twitter-felvásárlását.

Az ok: Musk régóta támogatja a DOGE-t, többek között nemrég azt tanácsolta a Twitter igazgatótanácsának, hogy kezdjék el elfogadni a memecoint a Twitter Blue, az előfizetéses szolgáltatásuk számára.

A megjegyzések egy évvel azután jelentek meg, hogy a Twitter nyilvánosságra hozta, hogy 2023 végére 7,5 milliárd dollárra tervezi megduplázni a bevételeit, és ez reményt keltett arra, hogy Musk 100%-os tulajdonrésze a vállalatban megkönnyíti a jövőbeli értékesítéseket egy további DOGE fizetési lehetőséggel.

Januárban Musk cége, a Tesla Motors elkezdte elfogadni a Dogecoin-t, és csakis a DOGE-t egyes árucikkeiért.

Mindazonáltal a Dogecoin az elmúlt 24 óra lenyűgöző emelkedését követően átmeneti eladási kockázatokkal néz szembe.

A DOGE árfolyama lejjebb kezdett korrigálni, miután újra tesztelte a több hónapos lefelé ívelő trendvonalat, mint ellenállást.

Érdekes módon a vonal egy ereszkedő csatornamintát alkot, és felvetette annak lehetőségét, hogy a DOGE a második negyedév végéig további 35%-40%-kal lejjebb esik.

DOGE/USD napi árdiagram a „csökkenő csatorna” beállításával. Forrás: TradingView

A csatorna alsó trendvonala felé irányuló eladási kockázatok is megemelkedtek a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) hulláma miatt a 0,16 dollár közelében, amely 2021 novembere óta fékezi a Dogecoin felfelé irányuló próbálkozásait.

DOGE/USD napi árdiagram a Fib S/R szintekkel. Forrás: TradingView

Ezzel szemben a csatorna felső trendvonala és a 200 napos EMA fölötti erős felfelé irányuló folytatás a DOGE árfolyamát a második negyedévben a 0,20 $ tesztelésére pozícionálná.

Ez a kulcsfontosságú szint egybeesik a Fibonacci-szintek 0,382 Fib vonalával is, amely a 0,35 dolláros ingadozó csúcsról a 0,10 dolláros ingadozó mélypontra húzódik.

Olvastad már? Folytatja vitatott londoni reklámkampányát a Floki Inu

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cansu Arat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!