Nagyot ugrott a DOGE, de így marad-e?

-

A Dogecoin árfolyama az elmúlt 24 órában magasabbra emelkedett, miután a leghíresebb támogatója, Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert.
A Dogecoin április 25-én 0,17 dollárig emelkedett, bár még mindig 77%-kal maradt el a 2021. májusi rekordárfolyamától.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Twitter pénzneme: Dogecoin?

A DOGE árfolyama közel 25%-kal 0,15 dollárra emelkedett 24 órás időkeretben, ami megerősítette, hogy a kereskedők a Dogecoin számára bikás eseménynek tekintették Musk Twitter-felvásárlását.
Az ok: Musk régóta támogatja a DOGE-t, többek között nemrég azt tanácsolta a Twitter igazgatótanácsának, hogy kezdjék el elfogadni a memecoint a Twitter Blue, az előfizetéses szolgáltatásuk számára.
A megjegyzések egy évvel azután jelentek meg, hogy a Twitter nyilvánosságra hozta, hogy 2023 végére 7,5 milliárd dollárra tervezi megduplázni a bevételeit, és ez reményt keltett arra, hogy Musk 100%-os tulajdonrésze a vállalatban megkönnyíti a jövőbeli értékesítéseket egy további DOGE fizetési lehetőséggel.


Januárban Musk cége, a Tesla Motors elkezdte elfogadni a Dogecoin-t, és csakis a DOGE-t egyes árucikkeiért.
Mindazonáltal a Dogecoin az elmúlt 24 óra lenyűgöző emelkedését követően átmeneti eladási kockázatokkal néz szembe.
A DOGE árfolyama lejjebb kezdett korrigálni, miután újra tesztelte a több hónapos lefelé ívelő trendvonalat, mint ellenállást.
Érdekes módon a vonal egy ereszkedő csatornamintát alkot, és felvetette annak lehetőségét, hogy a DOGE a második negyedév végéig további 35%-40%-kal lejjebb esik.

DOGE/USD napi árdiagram a „csökkenő csatorna” beállításával. Forrás: TradingView

A csatorna alsó trendvonala felé irányuló eladási kockázatok is megemelkedtek a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) hulláma miatt a 0,16 dollár közelében, amely 2021 novembere óta fékezi a Dogecoin felfelé irányuló próbálkozásait.
DOGE/USD napi árdiagram a Fib S/R szintekkel. Forrás: TradingView

Ezzel szemben a csatorna felső trendvonala és a 200 napos EMA fölötti erős felfelé irányuló folytatás a DOGE árfolyamát a második negyedévben a 0,20 $ tesztelésére pozícionálná.

Ez a kulcsfontosságú szint egybeesik a Fibonacci-szintek 0,382 Fib vonalával is, amely a 0,35 dolláros ingadozó csúcsról a 0,10 dolláros ingadozó mélypontra húzódik.

Olvastad már? Folytatja vitatott londoni reklámkampányát a Floki Inu

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Cansu Arat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!