A törvényjavaslatot most továbbították a szenátusba elfogadásra, mielőtt Hochul kormányzó véglegesen törvénybe iktatná.

New York állam közgyűlése április 26-án, kedden késő este elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely két évre betilt minden olyan új proof-of-work (PoW) kriptopénzbányászati létesítményt az államban, amely szénalapú üzemanyagot használ a működéséhez.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Anna Kelles által szponzorált törvényjavaslat nem csupán kétéves tilalmat rendelne el minden új Bitcoin-bánya engedélyezésére, hanem a javasolt moratórium megakadályozná a már meglévő, szénalapú energiát használó PoW-kriptopénz bányászoknak kiadott engedélyek megújítását is, ha azok növelni kívánják a felhasznált villamos energia mennyiségét.

A törvényjavaslat 95 támogató és 52 ellenző szavazattal összegyűjtötte az elfogadáshoz szükséges támogatást, és most Kevin Parker szenátor fogja a szenátusban szavazásra bocsátani. Ha a törvényjavaslat sikeres lesz, akkor Kathy Hochul kormányzóhoz kerül, aki megvétózhatja vagy törvénybe iktathatja.

Az A7389C törvényjavaslat jelenlegi állása április 27-én. Forrás

 

A Környezetvédelmi Minisztériumot (Department of Environmental Conservation, DEC) bízná meg a törvényjavaslat egy „általános környezeti hatásvizsgálat” elkészítésével, hogy számba vegye, lokalizálja és értékelje a PoW-bányák energiafogyasztását és üvegházhatásúgáz-kibocsátását, valamint ezek közegészségre gyakorolt hatását.

A kriptopénz iparági érdekvédelmi csoport, a Blockchain Association korábban felszólította New York „technológia-, innováció- és kriptopárti” lakosait, hogy álljanak ellen a törvényjavaslatnak, ami állításuk szerint több ezer üzenetet eredményezett a törvényhozóknak.

Az egyesület szerint mintegy háromórás vita zajlott a törvényjavaslatról, ami szerintük azt mutatja, hogy „nagyobb az ellenállás a bányászati tilalommal szemben, mint azt a támogatók hitték”.

Egy mai tweetben a csapat közölte, hogy energiáját a New York-i szenátusra irányítja, hogy legyőzze az általa „technológiaellenes törvényjavaslatnak” nevezett törvényjavaslatot.

A proof-of-work kriptovalutákra vonatkozó, környezetvédelmi okokra hivatkozó tiltási javaslatok egyre gyakoribbak.

Egy hasonló javaslat, a Markets in Crypto Assets (MiCA) nevű törvényjavaslatot március végén az Európai Parlamentben szűken elvetették, és az ottani törvényhozók még a Bitcoin-kereskedelem betiltását is fontolóra vették a bányászat javasolt tilalmának kikényszerítése érdekében.

Olvastad már? Nagyot ugrott a DOGE, de így marad-e?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!