Elképesztő ütemben növekszik a fenntarthatóság a BTC-bányászatban

-

A Bitcoin Bányászati Tanács legutóbbi jelentése kimutatta, hogy a bányászati iparág gyorsan alkalmazza a fenntartható energiaforrásokat a legnagyobb kriptoblokklánc biztosítása érdekében.
A Bitcoin (BTC) bányászattal foglalkozó cégek egyre inkább a zöld energiára térnek át, mivel a globális Bitcoin-bányászati iparág éves szinten mintegy 59%-kal növelte a fenntartható energiamixet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin Bányászati Tanács (BMC) egy 44 Bitcoin-bányászati vállalatból álló csoport, amely azt állítja, hogy a globális Bitcoin-hálózat 50%-át, azaz 100,9 exahash (EH) bányászati erőforrást képvisel.
Április 25-én, hétfőn új jelentést tett közzé a megállapításokkal. A csoport élén a Bitcoin-párti MicroStrategy-vezérigazgató, Michael Saylor áll.
A BMC tagvállalatai körében végzett legutóbbi felmérés arra kérdezett rá, hogy mennyi áramot fogyasztanak a cégeik, ennek hány százalékát állítják elő víz-, szél-, nap-, nukleáris vagy geotermikus forrásból, és milyen hashrátát használnak a működésük során.
A BMC becslése szerint a globális bányászati iparág fenntartható villamosenergia-összetétele a vezető kriptók esetében jelenleg 58,4%, ami 0,1%-os csökkenést jelent az előző negyedévhez képest.
Talán még fontosabb, hogy ez jelentős növekedés a 2021 első negyedévében becsült 36,8%-os megújuló energiaforrás arányhoz képest.
Érdemes azonban megjegyezni, hogy a BMC csak 2021 júniusában alakult meg, így nem egészen világos, hogy miként fogalmazta meg a 2021 első negyedévében becsült 36,8%-os megújuló energiát.
Az új jelentés adatai, amelyek a BMC tagjainak beszámolóiból származnak, azt mutatják, hogy 64,6%-ban fenntartható energiamixben hasznosítják a villamos energiát.
A globális Bitcoin-bányászatra vonatkozó számadatokat a BMC-tagok adataiból becsülték meg.

A bitcoin nagy energiafelhasználása és magas szénlábnyoma miatt került a kritikusok kereszttüzébe, és a bányaipar igyekszik bemutatni, hogy a kritikák leküzdése érdekében zöldebb energiaforrásokat vagy más műveletekből elpazarolt erőforrásokat használ.
A BMC által szolgáltatott adatok ellentmondanak a Joules tudományos folyóiratban februárban megjelent tanulmánynak, amely kiemelte, hogy a kriptobányászat kínai betiltása hozzájárult a Bitcoin-hálózat fenntartását szolgáló műveletek által termelt szén-dioxid-kibocsátás 17%-os növekedéséhez.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A jelentés iparáganként bontja le a teljes becsült energiafelhasználást, és azt állítja, hogy a globális Bitcoin-bányászati műveletek 247 terawattórát (TWh) használnak fel, ami kevesebb mint fele annak, amit az aranybányászati műveletek fogyasztanak, és 0,16%-a a világ teljes energiafelhasználásának.

Globális Bitcoin-bányászat vs. más iparágak

A Bitcoin-bányászat hatékonysága javul

Az önbevalláson alapuló villamosenergia-fogyasztásra és a vállalati hashrátákra vonatkozó eredmények látszólag azt mutatják, hogy a bányászat hatékonysága nőtt.

Az elmúlt 12 hónap során az iparág villamosenergia-fogyasztása 25%-kal csökkent, míg a hashráta 23%-kal, 164,9-ről 202,1-re nőtt, ami a bányászat hatékonyságának 63%-os növekedését jelenti az elmúlt évben 2021 első negyedéve óta.
A BMC állítása szerint a Bitcoin-bányászat 5814%-kal hatékonyabb, mint nyolc évvel ezelőtt.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Nicole Moon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!