Fokozott kriptoszabályozást vár el a Fehér Ház

-

A Biden-kormányzat tisztviselői pénteken arra sürgették a Kongresszust, hogy bővítse a szabályozók hatáskörét a kriptoipar felügyeletére.

A Fehér Ház négy magas rangú amerikai tisztségviselője pénteken közleményt tett közzé, amelyben arra sürgette a Kongresszust, hogy „fokozza erőfeszítéseit” a kriptopénzpiac szabályozásával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tisztviselők – Brian Deese, a Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója, Arati Prabhakar, a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatalának igazgatója, Cecilia Rouse, a Gazdasági Tanácsadók Tanácsának elnöke és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó – azt írták, hogy a kongresszusnak „ki kellene terjesztenie a szabályozó hatóságok hatáskörét, hogy megakadályozza az ügyfelek vagyonával való visszaéléseket… és mérsékelje az összeférhetetlenséget”.

A nyilatkozatban a kongresszus számára tett további javaslatok között szerepelt a kriptovállalatokra vonatkozó átláthatósági és közzétételi követelmények szigorítása, a tiltott pénzügyekre vonatkozó szabályok megsértése esetén kiszabható büntetések szigorítása, valamint a nemzetközi bűnüldöző partnerekkel való szorosabb együttműködés.

A tisztviselők javaslatokat tettek arra vonatkozóan is, hogy a kongresszusnak mit nem kellene tennie az új kriptoreguláció kialakításával kapcsolatban, beleértve a „zöld utat a mainstream intézményeknek, például a nyugdíjalapoknak, hogy fejest ugorjanak a kriptopénzpiacokba”.

A tisztviselők figyelmeztettek, miszerint ez „súlyos hiba lenne”, amely „elmélyíti a kriptovaluták és a szélesebb pénzügyi rendszer közötti kapcsolatokat”.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár az FTX-et nem nevezték meg közvetlenül a nyilatkozatban, a mostanra megszűnt kriptotőzsde jelenléte nagyban meghatározta a tisztviselők iránymutatását.

2022-t „a kriptopénzek nehéz évének” nevezték, amelyet „egy úgynevezett ’stabilcoin’ összeomlása, amely fizetésképtelenségi hullámot váltott ki”, és az ezt követő, „egy jelentős kriptopénz-tőzsde” összeomlása sújtott.

„Egyes kriptopénzegységek figyelmen kívül hagyják az alkalmazandó pénzügyi szabályozásokat és az alapvető kockázati ellenőrzéseket… Emellett a kriptopénzplatformok gyakran félrevezetik a fogyasztókat, összeférhetetlenséget tapasztalnak, nem tesznek megfelelő közzétételt, vagy egyenesen csalást követnek el” – írták.

A Fehér Ház aggodalmai – valamint ajánlásai – visszhangozzák az amerikai szabályozók hasonló megjegyzéseit.

Köztük van Kristin Johnson, az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) biztosa, aki a hét elején felszólította a kongresszust, hogy terjessze ki a CFTC hatáskörét a kriptoakvizíciók átvilágítására.

A kriptó szabályozásának felelőssége azonban nem csak a kongresszus vállára nehezedik.

Nyilatkozatukban a négy tisztviselő azt mondta, hogy maga a Biden-adminisztráció „az elkövetkező hónapokban” fogja bemutatni „a digitális eszközök kutatásfejlesztésének prioritásait, amelyek segítenek a kriptovalutákat illető technológiák számára a fogyasztók alapértelmezett védelmében”.

„A biztosítékok garantálják, hogy az új technológiák biztonságosak és mindenki számára előnyösek legyenek – és hogy az új digitális gazdaság sokaknak, ne csak keveseknek működjön” – írták.

Olvastad már? Az USA intézményei a legnagyobb bitcoin-vásárlók

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!