Fokozott kriptoszabályozást vár el a Fehér Ház

-

A Biden-kormányzat tisztviselői pénteken arra sürgették a Kongresszust, hogy bővítse a szabályozók hatáskörét a kriptoipar felügyeletére.

A Fehér Ház négy magas rangú amerikai tisztségviselője pénteken közleményt tett közzé, amelyben arra sürgette a Kongresszust, hogy „fokozza erőfeszítéseit” a kriptopénzpiac szabályozásával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tisztviselők – Brian Deese, a Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója, Arati Prabhakar, a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatalának igazgatója, Cecilia Rouse, a Gazdasági Tanácsadók Tanácsának elnöke és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó – azt írták, hogy a kongresszusnak „ki kellene terjesztenie a szabályozó hatóságok hatáskörét, hogy megakadályozza az ügyfelek vagyonával való visszaéléseket… és mérsékelje az összeférhetetlenséget”.

A nyilatkozatban a kongresszus számára tett további javaslatok között szerepelt a kriptovállalatokra vonatkozó átláthatósági és közzétételi követelmények szigorítása, a tiltott pénzügyekre vonatkozó szabályok megsértése esetén kiszabható büntetések szigorítása, valamint a nemzetközi bűnüldöző partnerekkel való szorosabb együttműködés.

A tisztviselők javaslatokat tettek arra vonatkozóan is, hogy a kongresszusnak mit nem kellene tennie az új kriptoreguláció kialakításával kapcsolatban, beleértve a „zöld utat a mainstream intézményeknek, például a nyugdíjalapoknak, hogy fejest ugorjanak a kriptopénzpiacokba”.

A tisztviselők figyelmeztettek, miszerint ez „súlyos hiba lenne”, amely „elmélyíti a kriptovaluták és a szélesebb pénzügyi rendszer közötti kapcsolatokat”.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár az FTX-et nem nevezték meg közvetlenül a nyilatkozatban, a mostanra megszűnt kriptotőzsde jelenléte nagyban meghatározta a tisztviselők iránymutatását.

2022-t „a kriptopénzek nehéz évének” nevezték, amelyet „egy úgynevezett ’stabilcoin’ összeomlása, amely fizetésképtelenségi hullámot váltott ki”, és az ezt követő, „egy jelentős kriptopénz-tőzsde” összeomlása sújtott.

„Egyes kriptopénzegységek figyelmen kívül hagyják az alkalmazandó pénzügyi szabályozásokat és az alapvető kockázati ellenőrzéseket… Emellett a kriptopénzplatformok gyakran félrevezetik a fogyasztókat, összeférhetetlenséget tapasztalnak, nem tesznek megfelelő közzétételt, vagy egyenesen csalást követnek el” – írták.

A Fehér Ház aggodalmai – valamint ajánlásai – visszhangozzák az amerikai szabályozók hasonló megjegyzéseit.

Köztük van Kristin Johnson, az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) biztosa, aki a hét elején felszólította a kongresszust, hogy terjessze ki a CFTC hatáskörét a kriptoakvizíciók átvilágítására.

A kriptó szabályozásának felelőssége azonban nem csak a kongresszus vállára nehezedik.

Nyilatkozatukban a négy tisztviselő azt mondta, hogy maga a Biden-adminisztráció „az elkövetkező hónapokban” fogja bemutatni „a digitális eszközök kutatásfejlesztésének prioritásait, amelyek segítenek a kriptovalutákat illető technológiák számára a fogyasztók alapértelmezett védelmében”.

„A biztosítékok garantálják, hogy az új technológiák biztonságosak és mindenki számára előnyösek legyenek – és hogy az új digitális gazdaság sokaknak, ne csak keveseknek működjön” – írták.

Olvastad már? Az USA intézményei a legnagyobb bitcoin-vásárlók

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!