Vizsgálatot indít az SEC a BTC-befektetési tanácsadókkal szemben

-

Az SEC a Wall Street azon nagyágyúit veszi célba, akik a kriptóba való befektetés módját keresik. Befolyásolhatja mindez a Bitcoin árát?

További küzdelmek várhatnak a bitcoin árfolyamára. A pénzügyi piaci szabályozók fokozott és nagyon szükséges törvényekkel készülnek a digitáliseszköz-ipar körül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ebben a törekvésben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot indított a bejegyzett befektetési tanácsadókkal szemben – állította egy jelentés.

A Wall Street-i nagyágyúk után megy az SEC?

Egy jelentés szerint regisztrált befektetési tanácsadók kerültek az SEC ellenőrzése alá.

A felügyelet azt ellenőrzi, hogy betartják-e a szabályokat az ügyfelek digitális eszközeinek letétbe helyezése során.

Ez a lépés azután következik, hogy a kriptoiparban komolya katasztrófát hozott az FTX-sztori, ami szörnyű piaci összeomláshoz vezetett.

Az SEC tisztviselői megkérdőjelezik a tanácsadók által preferált folyamatot a különféle platformokon, köztük az FTX-en történő letétbe helyezéssel kapcsolatban – említette a jelentés.

A tanácsadók azonban általában harmadik fél révén szerzik be az ügyfelek digitális eszközeit, hogy azokat tárolják.

Ez a legújabb szonda közvetlenül jelzi, hogy az őrszemek fokozottabban kiterjesztik radarjaikat a hagyományos cégek körül.

A legutóbbi lépés azt is sugallja, hogy az SEC mostantól arra törekszik, hogy azok után a Wall Street-i nagyok után menjen, akik a kriptóba való befektetés módját keresik.

A jelentés továbbá kiemelte, hogy a szabályozó számviteli szabályai megnehezítették a hitelezők számára, hogy kriptót tartsanak az ügyfeleik számára.

Ez nagyon korlátozott lehetőségeket hagy a letétkezelőket kereső tanácsadók számára.

A globális digitális eszközök piaci tőkeértéke nemrégiben újra elérte a döntő 1 billió dolláros határt. A BTC-vel azonban a cikk írásakor 23.034 dolláros átlagáron kereskednek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nagy bajban a letétkezelők?

A befektetési tanácsadók leginkább a legnagyobb kriptókkal, mint a bitcoin és az ethereum, kereskednek.

Várható, hogy a bitcoin árfolyama némi ellenállásba ütközhet az elkövetkezendő időszakban, de a kriptopiac tisztázódni fog a szabályozással kapcsolatban.

A törvény azonban nem adja meg a befektetési tanácsadóknak azt a lehetőséget, hogy az ügyfelek pénzeszközeit vagy értékpapírjait megőrizzék.

Az eszközök védelme így a letétkezelők kritériumaitól függ.

Olvastad már? Top 5 NFT, ami 1 ETH alatt megvásárolható – 2023. február

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!