Vizsgálatot indít az SEC a BTC-befektetési tanácsadókkal szemben

-

Az SEC a Wall Street azon nagyágyúit veszi célba, akik a kriptóba való befektetés módját keresik. Befolyásolhatja mindez a Bitcoin árát?

További küzdelmek várhatnak a bitcoin árfolyamára. A pénzügyi piaci szabályozók fokozott és nagyon szükséges törvényekkel készülnek a digitáliseszköz-ipar körül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ebben a törekvésben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot indított a bejegyzett befektetési tanácsadókkal szemben – állította egy jelentés.

A Wall Street-i nagyágyúk után megy az SEC?

Egy jelentés szerint regisztrált befektetési tanácsadók kerültek az SEC ellenőrzése alá.

A felügyelet azt ellenőrzi, hogy betartják-e a szabályokat az ügyfelek digitális eszközeinek letétbe helyezése során.

Ez a lépés azután következik, hogy a kriptoiparban komolya katasztrófát hozott az FTX-sztori, ami szörnyű piaci összeomláshoz vezetett.

Az SEC tisztviselői megkérdőjelezik a tanácsadók által preferált folyamatot a különféle platformokon, köztük az FTX-en történő letétbe helyezéssel kapcsolatban – említette a jelentés.

A tanácsadók azonban általában harmadik fél révén szerzik be az ügyfelek digitális eszközeit, hogy azokat tárolják.

Ez a legújabb szonda közvetlenül jelzi, hogy az őrszemek fokozottabban kiterjesztik radarjaikat a hagyományos cégek körül.

A legutóbbi lépés azt is sugallja, hogy az SEC mostantól arra törekszik, hogy azok után a Wall Street-i nagyok után menjen, akik a kriptóba való befektetés módját keresik.

A jelentés továbbá kiemelte, hogy a szabályozó számviteli szabályai megnehezítették a hitelezők számára, hogy kriptót tartsanak az ügyfeleik számára.

Ez nagyon korlátozott lehetőségeket hagy a letétkezelőket kereső tanácsadók számára.

A globális digitális eszközök piaci tőkeértéke nemrégiben újra elérte a döntő 1 billió dolláros határt. A BTC-vel azonban a cikk írásakor 23.034 dolláros átlagáron kereskednek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nagy bajban a letétkezelők?

A befektetési tanácsadók leginkább a legnagyobb kriptókkal, mint a bitcoin és az ethereum, kereskednek.

Várható, hogy a bitcoin árfolyama némi ellenállásba ütközhet az elkövetkezendő időszakban, de a kriptopiac tisztázódni fog a szabályozással kapcsolatban.

A törvény azonban nem adja meg a befektetési tanácsadóknak azt a lehetőséget, hogy az ügyfelek pénzeszközeit vagy értékpapírjait megőrizzék.

Az eszközök védelme így a letétkezelők kritériumaitól függ.

Olvastad már? Top 5 NFT, ami 1 ETH alatt megvásárolható – 2023. február

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!