Figyelmeztetést adott ki az NFT-kkel kapcsolatban a hongkongi szabályozó

-

A szabályozó ügynökség fő aggodalma az volt, hogy az NFT-k piacán egyre több szabályozatlan kollektív befektetési forma jelenik meg.
A hongkongi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SFC) közleményt adott ki, amelyben figyelmeztette a befektetőket az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, non-fungible tokenek (NFT-k) kockázataira.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozó testület azt írta:

„Más virtuális eszközökhöz hasonlóan az NFT-k is fokozott kockázatoknak vannak kitéve, beleértve az illikvid másodlagos piacokat, a volatilitást, az átláthatatlan árazást, a hackelést és a csalást. A befektetőknek szem előtt kell tartaniuk ezeket a kockázatokat, és ha nem tudják teljes mértékben megérteni azokat, és nem tudják elviselni a lehetséges veszteségeket, akkor nem szabad az NFT-kbe fektetniük.”

Úgy tűnik azonban, hogy az SFC konkrét aggodalma az NFT-k értékpapírosításával kapcsolatos.
„Az SFC által megfigyelt NFT-k többsége egy alapul szolgáló eszköz – például digitális kép, műalkotás, zene vagy videó – egyedi másolatát hivatott reprezentálni”, amelyek nem igényelnek SFC általi szabályozást.
A gyűjtemények és a pénzügyi eszközök közötti határt feszegető eszközök, például az értékpapírként strukturált NFT-k vagy az NFT-kben lévő kollektív befektetési rendszerek (CIS) azonban az SFC hatáskörébe tartoznak.
Az ilyen tevékenységet folytató vállalatoknak a hongkongi lakosok megkereséséhez engedélyt kell szerezniük az SFC-től, kivéve, ha mentesség vonatkozik rájuk.
A CIS a közelmúltban egyre nagyobb teret nyert, mivel az egyéni befektetők számára hihető megoldást jelentenek arra, hogy olyan valós gyűjtemények töredéktulajdonát szerezzék meg, amelyek egyébként túlságosan költségesek lennének egyetlen fél számára.
Továbbra is kérdéses azonban, hogy az ilyen befektetési struktúrák értékpapírosításnak minősülnek-e.
Az Antwerpeni Királyi Szépművészeti Múzeum (KMSKA) által nemrégiben indított egyik próbálkozás egy egymillió eurós klasszikus festmény tokenizálására a blokkláncon keresztül, adósság-értékpapírosítással történt.
A vállalkozás a Rubey és a Tokeny blokkláncszervezetek segítségével felelt meg a szabályozási követelményeknek.

Olvastad már? Komoly pénzeket moshattak a Binance-en keresztül – egy pozsonyi cég is érintett

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

What is crypto Magyar online casino: a szerencsejáték-platformok kiválasztásának sajátosságai

Vendégbejegyzés A megbízható és modern szerencsejáték-platform a szerencsejáték-szegmens sikerének egyik összetevője. Ahhoz, hogy nyereséggel játsszon és a legjobb lehetőséget válassza, ismerkedjen meg a what is crypto...

Uniswap (UNI) technikai elemzés 04.24.

Prémium Uniswap (UNI) Az Uniswap (UNI) egy magasabb időtávú valós értékű rést töltött ki a grafikonokon. A mély retracement azt jelentette, hogy a befektetők további veszteségektől tarthatnak. A...

75 kriptoipari cég kapott működési engedélyt Dél-Afrikában

Dél-Afrika Pénzügyi Felügyelete, az FSCA hétfőn bejelentette, hogy eddig 75 intézménynek adott ki működési engedélyt. Ezt az üzenetet azzal kapcsolatban közölték, hogy több cég valótlanságokat...

A Binance tőzsdét perbe fogták Kanadában

Annak ellenére, hogy a Binance 2023 májusában bejelentette távozását Kanadából, a helyi hatóságok továbbra is vizsgálódnak az ügyében. A tőzsde új pert kapott a nyakába...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!