Felpattanás következhet: BTC, TON elemzés

-

Az FTX összeomlása továbbra is félelmet kelt a kriptovaluta-piac fertőzésétől, miközben a befektetők arra várnak, hogy halljanak azokról a vállalkozásokról, amelyek szembesülhetnek a nyomással.

Az egyik gyanúsított a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), amely kedvezményt kapott a Bitcoinhoz képest.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kereskedők utálják a bizonytalanságot, és félnek a befektetéstől ezekben az időszakokban.

Ez lehet az egyik oka a Bitcoin iránti vásárlási érdeklődés hiányának még az árfolyam meredek esése után is.

A Stock-to-Flow (S2F) modellt, amelynek népszerűsége a bikafázisban megugrott, egyre nagyobb kritika éri, miután a Bitcoin ára és az előre jelzett árszintek között soha nem látott eltérést tapasztaltak .

A medvepiaci szakaszban az általános tendencia csökkenőben van, de mindig vannak olyan erők, amelyek kereskedési lehetőséget kínálhatnak a csak hosszú ideig tartó befektetőknek.

Mindazonáltal a medvepiacok alatti rali rövid életű, ezért a kereskedők fontolóra vehetik, hogy az erős ellenállási szintek közelében nyereséget könyveljenek el.

BTC/USDT

A bitcoin továbbra is a 16 229 és 17 190 dollár közötti szűk tartományon belül mozog.

A szoros konszolidációs időszakokat általában a volatilitás növekedése követi.

A csökkenő mozgóátlagok és a relatív szilárdsági index (RSI) a negatív zónában azt jelzik, hogy a legkisebb ellenállás útja a lefelé halad.

btc

Forrás: cointelegraph.com

Ha az árfolyam 16 229 dollár alá süllyed, a november 9-i 15 588 dolláros napközbeni mélypont veszélybe kerülhet.

Egy törés és zárás ez alatt a támasz alatt jelezheti a csökkenő trend újraindulását. A következő támogatás a negatív oldalon 12 200 dollár.

Ha a bikák el akarják kerülni a további csökkenést, akkor a 17 622 dolláros bontási szint fölé kell tolniuk és fenn kell tartaniuk az árat. Egy ilyen lépés erős keresletet sugall alacsonyabb szinteken.

A pár ezután feljuthat a 20 000 dolláros lélektani szintre.

Ez azt sugallja, hogy a pár egyensúlyi állapotba került, mivel mind a vevők, mind az eladók bizonytalanok a következő lépést illetően.

Ez a bizonytalanság azonban valószínűleg nem tart sokáig. Ha az árfolyam 16 229 dollár alá süllyed, az eladási nyomás felgyorsulhat, és a pár 15 588 dollárra csökkenhet.

Ha ez a támasz enged, a pár megkezdheti a csökkenő trend következő szakaszát.

Ellenkezőleg, ha az árfolyam 17 190 dollár fölé emelkedik, az azt sugallja, hogy a jelenlegi szűk tartományt használták fel a bikák a felhalmozásra.

A páros ezután 18 200 dollárig, később pedig 18 730 dollárig emelkedhet.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

TON/USDT

A Toncoin (TON) meredeken felépült júniusi mélypontjáról, és sikerült megtartania az emelkedés nagy részét.

Ez azt sugallja, hogy a kereskedők nem sietnek pozícióikat magasabb szinteken megdönteni.

A TON/USDT pár szimmetrikus háromszöget alkotott, amely általában mintaként működik.

Mindkét mozgóátlag fokozatosan emelkedik, és az RSI a pozitív tartományban van, ami a bikák enyhe előnyét jelzi.

Forrás: cointelegraph.com

Ha az ár visszapattan az 1,65 dolláros 20 napos exponenciális mozgóátlagról (EMA), a bikák megpróbálják a háromszög fölé vinni az árat.

Ha sikerül elérni, a páros 2,15 dollárig emelkedhet, majd a 2,87 dolláros cél felé emelkedhet.

Alternatív megoldásként, ha az árfolyam a 20 napos EMA alá csúszik, a pár az 1,50 dolláros 50 napos egyszerű mozgóátlagra (SMA) eshet, majd a támogatási vonalra.


Olvastad már? A Ripple is felvásárolná az FTX egy részét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!