A bahamai kormányzat 50000 ETH-t adott el bitcoinért

-

Az Ethereum cím, amelyet korábban egy hackerének hittek, a Bahamai Tőzsdebizottsághoz tartozik, és a helyi kormányzat nemrégiben elkezdte a piacra dobni a rajta lévő ETH-t.

A Ren protokoll átjáróját használják ahhoz, hogy bitcoinra váltsák a tokeneket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Így az eredetileg 250 ezernél is több ethert tartalmazó címen már lényegesen kevesebb van.

A tőzsde csődjelentése után a platformot állítólag meghekkelték, és több száz millió dollár értékű kriptót utaltak ki róla, de azóta a Bahama-szigetek tőzsdefelügyelete, az SCB bejelentette, hogy ők utasították a tőzsdét az átutalásra, mégpedig a hatóság kezelésében lévő címre.

A tranzakció után a bahamai kormány lett a világ 27. legnagyobb ETH-tulajdonosa, miután bő negyed millió tokenhez jutott.

20-án reggel azonban a láncot figyelő elemzők észrevették, hogy a kérdéses címről a Ren protokoll használatával 50 ezer ethert utaltak ki, és váltottak át bitcoinra.

eth

A nemzetközi sajtóban valamilyen okból még mindig azt a nézetet erőltetik, az a hivatalos narratíva, hogy a tőzsdét hackertámadás érte, ezért pedig egy etikus hacker, egy korábbi tőzsdei alkalmazott, vagy akár ténylegesen egy rossz-szándékú elkövető lehet a felelős.

Egyéb eth hírek

Egy másik cím, amelyre szintén a tőzsdéről utaltak ki kriptókat, több, mint 100 különböző ERC-20 tokent tartalmaz, nagyjából 189 millió dollár értékben, ezen a címen viszont nem tapasztalható mozgás.

Az, hogy a másik címről a Ren protokollba történt az utalás, azt jelzi, hogy az ether helyett sokkal jobban szeretnének bitcoint a tárca tulajdonosai.

A Ren egy viszonylag decentralizált megoldást kínál, amely használatával nem-Ethereum eszközöket is tokenizálni lehet, többek között bitcoint is.

A cserét meg lehetne oldani ETH és WBTC, azaz csomagolt bitcoin használatával is, ezt viszont egy teljesen centralizált vállalat, a Bitgo kezeli, és a jelek szerint ezt inkább elkerülték volna a résztvevők.

Annak ellenére ez a valószínűbb forgatókönyv, hogy a WBTC sokkal népszerűbb, és sokkal nagyobb a forgalomban lévő készlete, mint a kevésbé elterjedt, és így kisebb likviditású RENBTC tokennek.


Olvastad már? Avax készen áll trendstruktúrát váltani

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) árfolyam elemzés 05.26.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) a multifunkcionális blokklánc csúcs a Défi szolgáltatásokban, megnövekedett hálózati aktivitást mutatott. A blokklánc 1,6 millió napi aktív felhasználóval (DAU) a 2. helyen...

A 2024-es potenciális altcoin győztesek bemutatása: A szakértők előrejelzései és elemzései

Vendégbejegyzés A jelenlegi bikapiac lángra lobbantotta az érdeklődést a kevésbé ismert kriptovaluták iránt. A befektetők lelkesen keresik a következő nagy sikert ezen altcoinok között. Az elemzés szakértői...

A Bitcoin a legjobb dolog, amit birtokolhatsz

A Bitcoin (BTC) spot ETF jóváhagyása óta a kriptók királya továbbra is a figyelem középpontjában áll. Mivel egyre több intézményi befektető lép be a kriptopiacokra, felmerül...

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!