A bahamai kormányzat 50000 ETH-t adott el bitcoinért

-

Az Ethereum cím, amelyet korábban egy hackerének hittek, a Bahamai Tőzsdebizottsághoz tartozik, és a helyi kormányzat nemrégiben elkezdte a piacra dobni a rajta lévő ETH-t.

A Ren protokoll átjáróját használják ahhoz, hogy bitcoinra váltsák a tokeneket.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Így az eredetileg 250 ezernél is több ethert tartalmazó címen már lényegesen kevesebb van.

A tőzsde csődjelentése után a platformot állítólag meghekkelték, és több száz millió dollár értékű kriptót utaltak ki róla, de azóta a Bahama-szigetek tőzsdefelügyelete, az SCB bejelentette, hogy ők utasították a tőzsdét az átutalásra, mégpedig a hatóság kezelésében lévő címre.

A tranzakció után a bahamai kormány lett a világ 27. legnagyobb ETH-tulajdonosa, miután bő negyed millió tokenhez jutott.

20-án reggel azonban a láncot figyelő elemzők észrevették, hogy a kérdéses címről a Ren protokoll használatával 50 ezer ethert utaltak ki, és váltottak át bitcoinra.

eth

A nemzetközi sajtóban valamilyen okból még mindig azt a nézetet erőltetik, az a hivatalos narratíva, hogy a tőzsdét hackertámadás érte, ezért pedig egy etikus hacker, egy korábbi tőzsdei alkalmazott, vagy akár ténylegesen egy rossz-szándékú elkövető lehet a felelős.

Egyéb eth hírek

Egy másik cím, amelyre szintén a tőzsdéről utaltak ki kriptókat, több, mint 100 különböző ERC-20 tokent tartalmaz, nagyjából 189 millió dollár értékben, ezen a címen viszont nem tapasztalható mozgás.

Az, hogy a másik címről a Ren protokollba történt az utalás, azt jelzi, hogy az ether helyett sokkal jobban szeretnének bitcoint a tárca tulajdonosai.

A Ren egy viszonylag decentralizált megoldást kínál, amely használatával nem-Ethereum eszközöket is tokenizálni lehet, többek között bitcoint is.

A cserét meg lehetne oldani ETH és WBTC, azaz csomagolt bitcoin használatával is, ezt viszont egy teljesen centralizált vállalat, a Bitgo kezeli, és a jelek szerint ezt inkább elkerülték volna a résztvevők.

Annak ellenére ez a valószínűbb forgatókönyv, hogy a WBTC sokkal népszerűbb, és sokkal nagyobb a forgalomban lévő készlete, mint a kevésbé elterjedt, és így kisebb likviditású RENBTC tokennek.


Olvastad már? Avax készen áll trendstruktúrát váltani

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!