A Ripple is felvásárolná az FTX egy részét

-

Brad Garlinghouse, a Ripple vezetője elmondta, az FTX néhány leányvállalatában látnának fantáziát, és be tudnák illeszteni az üzletmenetükbe.

A Ripple a héten Londonban tartott egy rendezvényt, ahol Garlinghouse a sajtónak nyilatkozva elárulta, az FTX vezetőjével, Sam Bankman-Frieddel a csőd előtt is tárgyaltak már üzleti célból, befektetésekkel kapcsolatban.

Egészen pontosan kettő cég került szóba, amelyet az FTX birtokol, de amely érdekes lehetne a Ripple számára is.

„A beszélgetés során természetesen az a téma is előkerült, hogy ha esetleg likviditásra lenne szükségük, akkor biztosan vannak olyan cégek az FTX berkein belül, legyen az saját indítású, vagy felvásárolt, amely számunkra is érdekes lehet. Hogy megvásárolnánk-e ezeket? Azt hiszem, kimondhatom, hogy komolyan felmerült ez a kérdés. Most viszont már más a helyzet, a csődeljárás miatt. Nem azt mondom, hogy már nem érdekes számunkra a dolog, mert az, de most már keményebb menet lesz.”

Az Egyesült Államokban benyújtott csődjelentés miatt az FTX-nek végig kell menni a hivatalos felszámolási eljáráson.

Ugyanez vonatkozik az érdekeltségi körébe tartozó, megközelítőleg 130 különböző vállalatra is.

Emiatt a cégek esetleges értékesírése nagyságrendekkel bonyolultabbá vált, amíg nem rendeződik a jogi helyzet.

A tőzsde néhány leányvállalata viszont nem érintett a csődeljárásban, ilyenek például a LedgerX, FTX Digital Markets, FTX Australia, vagy éppen a fizetési szolgáltató FTX Express Pay.

Garlinghouse viszont nem nevezett meg cégeket, csak annyit mondott, hogy olyanokban érdekeltek, amelyek hasznosak lehetnek a Ripple ügyfelei számára.

Ennél több részletet azonban nem árult el a sajtónak.

Az viszont egyértelműen kiderül, hogy a Ripple felső vezetése is figyelemmel kíséri az FTX ügyét.

10-én a cég technológiai vezetője, David Schwarz egy tweetben jelezte az FTX alkalmazottainak, hogy várhat rájuk egy iroda a Ripple-nél is, de csak azokra, akik nem érintettek a jelenlegi helyzetben.

Az FTX a csődeljárási folyamatban a Kroll vállalattal működik együtt, amely azonosítani fogja az összes hitelező igényét, és biztosítja, hogy minden résztvevő fél a megfelelő információk birtokába jusson.


Olvastad már? Mérföldkőhöz ért a Quant (QNT)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!