Fellélegezhettek a bitcoin-bányászok

-

A hosszú kriptotélből való kilábalás első jeleként is lehet értelmezni, hogy a bitcoin árfolyama ismét 20 ezer dollár fölé kapaszkodott.

Tavaly novemberben az FTX tőzsde csúfos bedőlése, és az ezáltal gerjesztett piaci pánik miatt alaposan lecsökkentek az árfolyamok, a Glassnode szerint viszont a mostani kisebb felugrás sokak számára hoz megkönnyebbülést.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászvállalatok most ismét nyereségesen tudnak működni, így a drága bányászkészülékek nem csak porosodnak.

Emellett számos hosszabb távú hodler is jól járna, ha most akarná eladni a coinjait, hiszen ezt most veszteség nélkül megtehetné.

A Glassnode szerint a BTC realizált ára jelenleg 19700 dollár, a jelenlegi birtokosok átlagosan ennyiért vették.

A 155 napos átlagár 18000 dollár. Mindkettőt meghaladja viszont a jelenlegi spot piaci ár, hiszen 21 ezer dollár fölött cserél gazdát a BTC a tőzsdéken.

A Glassnode szerint különösen jól jön ez most a bányászoknak, hiszen az egy bitcoin kibányászásához szükséges áram jelenlegi átlagos ára 18800 dollár.

Eddig csak azok tudtak nyereségesen bányászni, akik ennél olcsóbb energiát használtak, most viszont már sokkal több bányász képes profitot elérni.

A BTC árfolyama a múlt heti amerikai inflációs adatok hatására ugrott meg, hiszen az USA-ban elkezdett csökkenni a fogyasztói infláció.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

A Fed 2022 során végig kamatemeléseket hajtott végre, hogy ellensúlyozza a rekordmagas inflációt, ez viszont számos eszközosztályra negatív hatással volt, köztük a bitcoinra és a részvényekre.

Legutóbb tavaly decemberben emelt kamatot a Fed, fél százalékkal. Az év során többször is emelt 0,75%-ot is.

A fogyasztói árindex a statisztikusok közlése szerint decemberre 6,5%-ra esett a novemberi 7,1%-ról.

Sok befektető gondolja úgy, hogy a Fed végre felhagy a drasztikus emelésekkel, és visszafogottabban kezeli a helyzetet.

A kamatemelés sokak szerint szerepet játszott a tavalyi kriptopiaci lejtmenetben.

A BTC árának a csökkenésével pedig számos nagynak gondolt cég dőlt be, többek között a Celsius, a Voyager, vagy a Three Arrow Capital.

Novemberben pedig az egyik top tőzsde, az FTX csődölt be. Először csak a kiutalásokat állították le, majd mivel így sem tudtak kilábalni a likviditási gondokból, csődöt jelentettek.

A tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried a tárgyalását várja, a Fed pedig lazít a kamatpolitikáján, így a kriptopiaci résztvevők lehet, hogy joggal reménykedhetnek a fellendülésben.


Olvastad már? Bitcoin (BTC) „bika csapda”, vagy új ciklus kezdete?

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!