Fellélegezhettek a bitcoin-bányászok

-

A hosszú kriptotélből való kilábalás első jeleként is lehet értelmezni, hogy a bitcoin árfolyama ismét 20 ezer dollár fölé kapaszkodott.

Tavaly novemberben az FTX tőzsde csúfos bedőlése, és az ezáltal gerjesztett piaci pánik miatt alaposan lecsökkentek az árfolyamok, a Glassnode szerint viszont a mostani kisebb felugrás sokak számára hoz megkönnyebbülést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászvállalatok most ismét nyereségesen tudnak működni, így a drága bányászkészülékek nem csak porosodnak.

Emellett számos hosszabb távú hodler is jól járna, ha most akarná eladni a coinjait, hiszen ezt most veszteség nélkül megtehetné.

A Glassnode szerint a BTC realizált ára jelenleg 19700 dollár, a jelenlegi birtokosok átlagosan ennyiért vették.

A 155 napos átlagár 18000 dollár. Mindkettőt meghaladja viszont a jelenlegi spot piaci ár, hiszen 21 ezer dollár fölött cserél gazdát a BTC a tőzsdéken.

A Glassnode szerint különösen jól jön ez most a bányászoknak, hiszen az egy bitcoin kibányászásához szükséges áram jelenlegi átlagos ára 18800 dollár.

Eddig csak azok tudtak nyereségesen bányászni, akik ennél olcsóbb energiát használtak, most viszont már sokkal több bányász képes profitot elérni.

A BTC árfolyama a múlt heti amerikai inflációs adatok hatására ugrott meg, hiszen az USA-ban elkezdett csökkenni a fogyasztói infláció.

A Fed 2022 során végig kamatemeléseket hajtott végre, hogy ellensúlyozza a rekordmagas inflációt, ez viszont számos eszközosztályra negatív hatással volt, köztük a bitcoinra és a részvényekre.

Legutóbb tavaly decemberben emelt kamatot a Fed, fél százalékkal. Az év során többször is emelt 0,75%-ot is.

A fogyasztói árindex a statisztikusok közlése szerint decemberre 6,5%-ra esett a novemberi 7,1%-ról.

Sok befektető gondolja úgy, hogy a Fed végre felhagy a drasztikus emelésekkel, és visszafogottabban kezeli a helyzetet.

A kamatemelés sokak szerint szerepet játszott a tavalyi kriptopiaci lejtmenetben.

A BTC árának a csökkenésével pedig számos nagynak gondolt cég dőlt be, többek között a Celsius, a Voyager, vagy a Three Arrow Capital.

Novemberben pedig az egyik top tőzsde, az FTX csődölt be. Először csak a kiutalásokat állították le, majd mivel így sem tudtak kilábalni a likviditási gondokból, csődöt jelentettek.

A tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried a tárgyalását várja, a Fed pedig lazít a kamatpolitikáján, így a kriptopiaci résztvevők lehet, hogy joggal reménykedhetnek a fellendülésben.


Olvastad már? Bitcoin (BTC) „bika csapda”, vagy új ciklus kezdete?

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!