Felfüggesztették a TrueUSD kibocsátását

-

A TrustToken úgy döntött, hogy időlegesen leállítja a TUSD stablecoin kibocsátását, és visszaváltását a Prime Trust banki szolgáltatón keresztül.

Egy szemfüles kereskedő le is csapott a lehetőségre, és több millió dolláros short pozíciót nyitott a token ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lánc adatainak elemzésből kiderül, hogy a kereskedő az Aave platformon keresztül hajtotta végre a műveletet.

Először 7,5 millió USDc tokent helyezett letétbe. Hitelt igényel, 4 millió TUSD tokent, majd ezt azonnal átváltotta USDC-re.

Az ilyen váltás a kereskedők körében short pozícióként működik, hiszen ha a TUSD árfolyama bezuhan, sokkal kevesebb USDC is elegendő lesz a szükséges 4 millió TUSD megvásárlására, hogy a kölcsönt vissza lehessen fizetni.

A TrueUSD fejlesztői valamivel korábban jelentették be, hogy a Prime Trust-ön keresztül a továbbiakban nem lesz lehetőség a TUSD tokenek létrehozására vagy beváltására.

A Prime Trust Nevada államban működik, és a helyi pénzügyi hatóságok eljárást indítottak ellene, és leállították a működését.

A TrueUSD kibocsátója letisztázta, hogy az üzletmenetet nem befolyásolja a Prime Trust esetén fellépett helyzet, a vállalaton kívül több más lehetőség is létezik a TUSD tokenek létrehozására és visszaváltására.

A BitGo, egy tárcaszolgáltatással és letétkezeléssel foglalkozó vállalkozás nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy szívesen felvásárolná a Prime Trust céget.

Röviddel ez után viszont visszatáncolt, és kijelentette, hogy a vezetőség végül elvetette a felvásárlás ötletét.

A TUSD népszerűsége és forgalma akkor növekedett meg jelentősen, mikor a Binance tőzsde a saját BUSD vagyonát TUSD tokenre váltotta.

A tőzsde azért tett így, mivel az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC eljárást indított a BUSD tokenek kibocsátója, a Paxos Trust ellen, kifejezetten a stablecoinok miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A TUSD így az ötödik legnagyobb kapitalizációjú stablecoinnak számít az USDT, USDC, Dai és a BUSD után.

A CoinGecko számai alapján pedig láthatjuk, hogy a piaci kapitalizációja meghaladja a 3 milliárd dollárt.

Olvastad már? A Cardano FUD a hálózati fejlesztések ellenére növekszik

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!