Brazília is távolodna az amerikai dollártól

-

A brazil elnök egy párizsi rendezvényen tartott beszédet a hétvégén, és ennek során elmondta, szeretné, ha a BRICS országok nagyobb erőfeszítéseket tennének a dollártól való eltávolodás terén, és ezt személyesen is szorgalmazni fogja a következő találkozójukon.

A BRICS jelenlegi tagjai között megtaláljuk Brazília mellett Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A következő csúcstalálkozójuk pedig Johannesburgban lesz, Dél-Afrikában, augusztusban.

„Számomra nem teljesen egyértelmű, hogy Brazília és Argentína miért dollárral üzletel. Miért ne használhatnánk a saját valutánkat? Miért ne üzletelhetne Brazília és Kína a saját pénzét használva? Nagyon foglalkoztat a kérdés, hogy miért is van szükségem a dollárra. Ha rajtam múlik, akkor ezt részletesen át fogjuk beszélni a következő BRICS találkozón.”

Párizsban a francia elnök, Emmanuel Macron szervezésében 50 ország részvételével tartanak egy pénzügyi találkozót, amelyen egy lehetséges új pénzrendszerről értekeznek.

A megfogalmazott célok között szerepel, hogy valamiféle közös álláspontot alakítsanak ki a globális pénzrendszer megreformálása kapcsán, és újabb ötletekkel álljanak elő, amelyeket további fórumokon tudnak majd megvitatni.

A múlt héten Macron hivatalosan is bejelentette, hogy szívesen részt venne a következő BRICS-csúcstalálkozón.

Oroszország viszont ellenzését fejezte ki, mivel a francia elnök elmondásuk alapján ellenséges és elfogadhatatlan nézeteket támogat Moszkvával szemben.

A brazil elnök nem titkolja, hogy szeretné, ha az országok függetlenednének az amerikai dollár használatától a nemzetközi kereskedelem során, és áttérnének a nemzeti valutákra.

Támogatását fejezte ki egy saját BRICS valuta létrehozására is, és a várakozások alapján a következő csúcstalálkozón ez a kérdés is szóba fog kerülni, mint központi téma.

Lula elnök már tavasszal úgy fogalmazott, hogy valami hasonlót szeretne látni a BRICS blokkon belül, mint amit az európai országok építettek fel az euróval.

A BRICS Bank esetében pedig úgy véli, egy alternatív pénzügyi intézményt tudtak létrehozni a Világbank vagy az IMF mellett, amely segítségével erősíteni tudják a saját finanszírozásukat, és bővítik a lehetőségeiket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett elmondta, a terveik között szerepel az Afrikai Fejlesztési Bankkal ápolt együttműködés és kapcsolat újbóli megerősítése.

Olvastad már? Az FC Barcelona bemutatja második NFT-jét a World of Women együttműködésével

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!