A Bitcoin decentralizációja emelkedik

-

A Bitcoin ökoszisztémában sarkalatos váltás történik, a vezető kriptopénz egyre függetlenebbé válik, köszönhetően meghatározó tulajdonosainak.

Az adatok azt mutatják, hogy a teljes kínálat 0,1%-át vagy annál többet birtokló címekre érkező Bitcoin beáramlások 2023-as csúcsot értek el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekesség, hogy ezek a növekedések a jelek szerint függetlenek a tőzsdék tevékenységétől, ami a nagy tulajdonosok, a gyakran „bálnák” néven ismert nagybirtokosok potenciális felhalmozási szakaszára utal.

Ez a fejlemény számos felismerést és előnyt kínál. Először is, a tőzsdei tevékenységtől való függetlenség a Bitcoin mint eszközosztály érését mutatja.

Csökkenti a Bitcoin központi tőzsdéktől való függőségét az érték és a likviditás tekintetében.

Azzal, hogy ezek a nagy tulajdonosok a tőzsdék helyett privát tárcákban tartják eszközeiket, hosszú távú elkötelezettséget jeleznek a Bitcoin iránt, ami viszont növeli a piaci bizalmat.

A nagy tulajdonosok nyilvánvaló felhalmozása a Bitcoin jövőjébe vetett erős hitet jelzi.

Amikor a befolyásos piaci szereplők eszközöket halmoznak fel, az gyakran hasonló tendenciát indít el a kisebb befektetők körében, ami végül potenciális árfolyam-emelkedéshez vezet.

Ha komoly tulajdonosok halmozzák fel a Bitcoint, az arra utal, hogy bikás jövőt jósolnak a kriptopénznek.

De mit jelent ez a mindennapi Bitcoin-felhasználó számára?

Ez a viselkedésbeli változás a rendszeres felhasználók számára előnyös, mivel növeli a Bitcoin-hálózat általános stabilitását.

Ha több Bitcoint tartanak hosszú távú befektetők, nem pedig rövid távú kereskedők, az segít csökkenteni a spekulatív kereskedéssel járó volatilitást.

Ráadásul, ahogy a Bitcoin kevésbé függ a tőzsdéktől, a kriptotérben állandó aggodalomra okot adó nagyszabású hackek kockázata is csökken.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a tendencia a Bitcoin alapjául szolgáló decentralizációs etikával is összhangban van.

Mivel kevesebb coint tartanak a központosított tőzsdéken és többet az egyéni tárcákban, a Bitcoin ellenőrzése és birtoklása szétszórtabbá válik, ami összhangban van a kriptopénz azon alapelvével, hogy az egyéni tulajdonjogot erősíti.


Olvastad már? A kripto jövője: Bitwise Executive egy új korszak kezdetét jelzi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!