Az elmúlt napokban a kriptovaluta-piac igen tragikus képet mutatott. A helyzet eleve igen szigorú volt, ám november 19-én az addig csak rossznak nevezhető állapot kritikusra változott: a BTC árfolyama 4500 dollár alá süllyedt magával húzva a kriptopiac többi résztvevőjét is.

Olvastad már? A Bitcoin a pénzügyi válság eredménye 

 

Míg néhány befektető számára az érték csökkenése kifejezett csapást jelentett, mások éppen most vásárolnak be alacsony áron az érmékből.

Ritka unalmas napok jártak a kriptovalutákra, ám november 19. mindenképpen emlékezetesnek mondható – bár sajnos negatív eseményekből adódóan. A kriptoárfolyamok zuhanásának következtében sokan kétségbeesetté, mások kifejezetten dühössé váltak. Mindenesetre az áresés miatti szomorú hangulatot a Twitteren szokásosan morbid humor kíséri.

„Itt most az együttérzésnek, a türelemnek és a tiszteletnek van helye” – írja Andreas Antonopoulos. „Sokan veszítettek most rengeteg pénzt, számukra nem túl nagy segítség üres ígéreteket tenni, ócska mémeket posztolni, vagy döntéseiket kritizálni”.

A 4chain fórumán is igen lehangolt a légkör. „Ennyi volt, eladtam” – írja egy felhasználó, posztját egy éppen marihuánát szívó, Brandon Fraserré photoshoppolt Elon Musk képpel kísérve. Szabad vagyok, végre megszabadultam a csalásnak és átverésnek ebből a poklából.

Egy darabig jó játék volt, meg szórakoztató is, de most inkább kegyetlen viccnek tűnik. Még akkor vettem BTC-t amikor 15.000 dollárt ért.

Senki sem képes nyugodtan végignézni, ahogy a szeme láttára tűnik el a pénze. Tudjátok, hogy megyünk 3K felé igaz? Jobb ha nem is reménykedünk, 2020-ig garantált a medvepiac”.

Másnak lehetőséget is nyújthatnak az alacsony árfolyamok

Az emberek nagyon különbözően reagálnak a krízishelyzetekre. A leginkább azok reménykednek most, akik kihagyták a tavalyi bikapiacot, és fiat valutájukkal markukban a partvonalról nézték ahogy mások profitálnak.

„100-ért vettem egy kicsit” – olvasom egy barátom üzenetét. „Ha elindul lefelé, veszek még egy kicsit, ha nem, akkor legalább korrekt áron szereztem egy kis Bitcoint”. Felvilágosítottam a Bitcoinról és tulajdonságairól, mire később ismét üzent: „még 100-at beleraktam… Megint esett kicsit az árfolyam”.

Hány törést képes még elviselni a BTC, mielőtt végleg padlót fogna – ezt találgatják a felhasználók. A 4500 dolláros árfolyam igen vonzó ajánlat azoknak a befektetőknek, akik azt hitték többé sosem lesz ilyen alacsonyan elérhető a vezető kriptovaluta.

Míg a kripto-twitter sok résztvevője a legjobb kapitulációs tweetet keresi (és ilyen találatokból nincs hiány), a bizakodóbbak még türelemre intenek. A kriptovalutákkal kereskedők számára örök érvényű szabály, hogy ne fektessenek be többet, mint amennyit nem sajnálnak elveszíteni.

Akik ennél mohóbbak voltak azoknak a jelenlegi piaci helyzet sok fájdalmat és sajnálkozást hozhat.

Vannak olyanok is, akiknek a munkahelye múlhat azon, hogy például az Ethereum stabilizálódik-e. Az egyik ICO amely 2018-ban jelentős mennyiségű tőkét vont be és ETH központú, elismerte, hogy küzdelmes lesz fedezni a munkavállalóinak fizetendő béreket, amennyiben a következő két hónapban is ilyen marad az árfolyam.

Munkája elvesztésének lehetősége ellenére az egyik munkavállaló azt nyilatkozta: „ez az 1987-es Wall Street-i összeomlás modern megfelelője, és iszonyúan izgalmas!”. Véleményét ugyan kevesen vitatják, legtöbben jobban örültek volna egy kis nyugalomnak egy olyan évben, ami óriási meneteléssel kezdődött, de nyögés lett a vége.

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!