Lehet, hogy a mémcoin dicső napjai elmúltak, dacára a celebek aktivitásának.

Főleg Mark Cuban, az egyik legnagyobb támogatója aggódhat, hiszen alig fél év alatt az árfolyamának 70%-át elvesztette a DOGE a bitcoinnal szemben.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A piaci adatokból látszik, hogy jelenleg 412 sat körül van egy DOGE, holott a csúcson 1284 satot is adtak érte, idén áprilisban.

Forrás: TradingView

A bitcoin ebben a hónapban a teljes altpiacot felülteljesítette, de a Dogecoin birtokosai különösen fájdalmas pillanatokat élhetnek át, köztük Cuban mellett a másik ismert támogató, Elon Musk.

Semmi sem tudta megállítani a mémcoin lassú esését a csúcsokról, most a frusztrált tulajdonosok magyarázatot követelnek.

Cuban került a célkeresztbe ezen a héten, az ismert műsorvezető, Preston Pysh elmondása szerint az egyik amerikai országos tévéadón történő „reklámozás” finoman szólva is félrevezető volt a milliárdos részéről.

Egy másik híres bitcoin-támogató, Peter McCormack szintén felszólalt, hogy Cuban véleményezhetné a DOGE esését, ha már annyira kritizálta a bitcoint.

Cuban egyik emlékezetes megszólalása az volt, amikor elmondta, bitcoin helyett szívesebben tartana inkább banánt.

A Twitter felhasználói persze ezt is kiforgatták, és rávilágítottak, banánban számolva is nagyot esett a kutyacoin. Cuban amúgy még augusztusban bevallotta, alig 500 dollárnyi DOGE van a birtokában.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Véget ért a dicsőség?

Musk mindenesetre nem teljesen tett le a témáról, és több, a DOGE által inspirált mémtokent is úgymond felkarolt.

Az egyik ilyen a Shiba Inu, a SHIB, amely nagyot emelkedett Musk hatására, azóta viszont a bálnák részéről hatalmas eladásokat láthatunk.

A Tesla vezetője nem úszta meg a bitcoinerek haragját idén, ráadásul a DOGE ügyében tanúsított viselkedése nem segített eloszlatni a piacmanipulálási vádakat sem.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A piac most a BTC viselkedését figyeli, és arra vár, hogy a rekord-döntés után az altok is új csúcsokra érjenek. Az elemzők szerint ez 2022 elején lesz várható.

Olvastad már? Társkeresővel garantálja a növekedést az új magyar kriptovaluta

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: James Camron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.