A Bitcoin még soha nem tudott 60.000 dollár fölött zárni hetet, és ha ez nem sikerül most, az egy új figyelmeztetés szerint lefelé fordulással fenyeget.

A Bitcoin (BTC) október 14-én vadonatúj támaszszinteket támadott meg, miután az éjszakai sikerek 58.000 dollár fölé vitték a piacot.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin 57.000 dollár közelébe “merül”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai követték a BTC/USD árfolyamát, amint az 57 000 dollár felé fordult, miután 58 540 dolláros csúcsot ért el a Bitstampon.

A mozgások utánozták azt, amikor a Bitcoin februárban először támadta meg az 58 000 dollárt – több próbálkozás történt ekkor, amelyet konszolidáció váltott fel, majd végül az áprilisi történelmi csúcsokig tartó futás követett.

Annak ellenére, hogy az onchain mutatók azt mutatják, hogy a Bitcoin a negyedik negyedévben más fenevadként viselkedik, a hangulat ezúttal is ugyanolyan bullish volt.

„A Bitcoin valószínűleg csak folytatja ezt az őrlődést az örök csúcsok felé”írta Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa legutóbbi Twitter-frissítésében.

„Nagyszerű pattanás az 54K dollárról. Erősen kétlem, hogy az 50K dollárnál történő újratesztelés megtörténik”.

Az 50.000 dollár mint támasz bebetonozása – bár 2021-ben másodszorra – egyértelmű jelzést képezne a piaci pályán, ahogy a szakértők felkészülnek arra, amit az év várhatóan robbanásveszélyes végére várnak.

A Rekt Capital kereskedő-elemzője számára azonban a hét potenciális okot adott az aggodalomra.

A BTC/USD nem tudott 60.000 dollár felett zárni egy heti gyertyát, és a megismétlődő teljesítmény szintén egy utánzó korrekciót jelenthet.

Ez vasárnapig hagyja a bikáknak a történelmi vízhatár megrepesztését, ami még segíthet a hétfői, határidős tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyásáról szóló döntés előtt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Polkadot kitörés az altcoin visszatérés címlapján

Az altcoinok eközben rövid szünetet tartottak a „Bitcoin-szezon” miatt.

A kivétel a Polkadot (DOT) volt, amely egy hét alatt 28%-ot emelkedett a hírre, hogy a jövő hónapban végre olyan kulcsfontosságú eredeti funkciót adnak hozzá, amelyet öt éve terveztek.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A legnagyobb altcoin, az Ethereum (ETH) 5,3%-os napi nyereséget ért el, és a piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta mindegyike emelkedett a nap folyamán, miközben a Bitcoin lassult.

Olvastad már? A bitcoin növekedése ellenére éves mélyponton van az érdeklődés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.