Gary Gensler SEC-elnök valójában bitcoinpárti lenne?

-

A Vault Equity nemrég kapott jóváhagyást egy olyan ETF-re, amely különböző, kriptopénzekhez kapcsolódó vállalatok részvényeit tartalmazza.
A Vault Equity alapítója úgy véli, hogy az Egyesült Államok szabályozói méltán lassúak egy tisztán Bitcoin (BTC) alapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyását illetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Vault Equity vezérigazgatója és alapítója, Tad Park támogatását fejezte ki az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) felé azzal kapcsolatban, hogy a szabályozó nem hajlandó jóváhagyni egy olyan ETF-et, amely közvetlenül a Bitcoint követné.
Egy keddi Fox Business-interjúban Park azzal érvelt, hogy az SEC elnöke, Gary Gensler „valójában Bitcoin-párti”, de „egy kicsit félreértik” az amerikai kriptorendszer szabályozásával kapcsolatos álláspontját illetően.
Park konkrétan utalt az SEC befektetővédelmi aggályaira, nevezetesen arra, hogy a kriptoletétkezelő szolgáltatók még nem biztosították a bizottságot arról, hogy valóban képesek megfelelő vagyonvédelmet biztosítani:

„Mondhatom, hogy ‘van egy arany ETF-em vagy egy Bitcoin ETF-em’, de az aranyat a pincémben tárolom. Ezt az SEC engedélyezni fogja? Valószínűleg nem. Hacsak a cégek nem tudják bizonyítani, hogy képesek az őrzésre, és ténylegesen foglalkoznak a Gansler által konkrétan említett problémák nagy részével, akkor ez nem fog működni.”

A vezérigazgató hozzátette, hogy az SEC-hez benyújtott jelenlegi kripto-ETF-kérelmek „legalább fele” „nem is érvényes”, mert „nem foglalkoznak azzal, amit Gary Gensler mond”.

Park hangsúlyozta, hogy a Vault Equity kripto ETF-je nem biztosít közvetlen kitettséget a bitcoinban, hanem a Bitcoinhoz kapcsolódó nagyvállalatokat követi, köztük a MicroStrategy, a Tesla, a Twitter, a Square, valamint az olyan Bitcoin-bányászati vállalatokat, mint a Bitfarms.
„Megpróbáljuk elérni azt, amit az emberek valójában keresnek, ami a Bitcoin árfolyamának mozgásával való korreláció. Ezek a vállalatok valóban a Bitcoinra összpontosítanak, és bevételeik nagy részét a bitcoinból szerzik. Logikus, hogy hajlamosak a Bitcoin árfolyamával együtt mozogni” – jegyezte meg Park.
Az október 1-jén jóváhagyott Vault Equity Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF a„Bitcoin Industry Revolution Companies” (Bitcoin iparági forradalom vállalatai) nevű listát követi, amely olyan cégeket tartalmaz, amelyek nettó eszközeik többségét Bitcoinban tartják, vagy bevételeik többsége Bitcoin-bányászatból, -kölcsönzésből vagy -ügyletekből származik.

Az SEC még nem hagyott jóvá egy tisztán Bitcoin-ETF-et. Október 1-jén az SEC meghosszabbította négy Bitcoin-ETF, köztük a Global X Bitcoin Trust, a Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, a WisdomTree Bitcoin Trust és a Kryptoin Bitcoin ETF határidejét.
Augusztusban Gensler, az SEC elnöke azt sugallta, hogy a szabályozóhatóság nyitott lehet a Bitcoin határidős ETF-ek jóváhagyására.

Olvastad már? 12-szer több BTC-t halmoznak a bálnák, mint amennyit bányásznak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!