Sok olyan bitcointárca van, amely több mint öt hónapja nem tapasztalt kiáramlást, és jelenleg 754 milliárd dollár értékű eszközön ül.

A Glassnode on-chain analitikai szolgáltató jelentése szerint a hosszú távú Bitcoin-tulajdonosok nem hajlandóak eladni annak ellenére, hogy a BTC-piacok öt hónapos árfolyamcsúcsra raliztak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az október 11-i „Week on Chain” jelentésében a Glassnode megjegyezte, hogy a „hosszú távú tulajdonosok” – vagyis azok a BTC-tárcák, amelyeknél több mint 155 napja nem volt kiáramlás – jelenleg közel 13,3 millió BTC-n, vagyis a Bitcoin-készlet 70%-án ülnek.

A jelentés megjegyzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok az elmúlt hét hónapban több mint 2,37 millió BTC-vel (jelenlegi árfolyamon nagyjából 134 milliárd dollárral) növelték kollektív készletüket.

Mivel ugyanebben az időszakban a bányászok csak 186.000 BTC-t hoztak létre, a Glassnode arra a következtetésre jut, hogy a hosszú távú bálnák 12,7-szer több BTC-t halmoznak fel, mint amennyi új készlet potenciálisan a piacra áramolhat.

Annak ellenére, hogy a hosszú távú tulajdonosok nem hajlandóak eladni, a Glassnode a az on-chain aktivitás fellendülését észlelte, amikor a Bitcoin ára október 12-én 57.860 dolláros helyi csúcsra emelkedett.

Októberben az aktív címek száma a láncon 19%-kal 291.000-re emelkedett, ami a 2020. decemberi meteorikus bika trend óta nem látott szint.

A Glassnode szerint az aktivitás kiugrása további bullish lendületet vetíthet előre:

„Az aktívabb piaci résztvevők történelmileg korreláltak az eszköz iránti növekvő érdeklődéssel a korai szakaszban lévő bikapiacok során”.

A jelentés azt is megjegyezte, hogy a tranzakciók medián mérete nagyjából 1,3 BTC-re nőtt átutalásonként, ami az intézményi méretű tőkeáramlások növekedésére utal.

Augusztusban a tranzakciók medián mérete 0,6 BTC/átutalás értékre csökkent.

A múlt héten a Bitcoin-hálózat az eddigi legmagasabb napi értékű elszámolást regisztrálta, 31 milliárd dollárt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Október 12-én a Glassnode arról számolt be, hogy a központosított tőzsdéken lévő Bitcoin-egyenlegek hároméves mélypontra, 2,4 millió BTC-re csökkentek, ami még inkább azt bizonyítja, hogy sok befektető a magasabb árak eléréséig tartó hodlolást választja.

Iparági megfigyelők azt sugallták, hogy a bálnák a Bitcoin-ETF e havi jóváhagyására várhatnak.

Olvastad már? „Bitcoint 2009-ben!” – kriptoutalás az Emmy-díjas Ted Lassóban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.