A fejlődő országok gazdaságai sokkal nagyobb mértékben vannak kitéve az infláció és a gazdasági nehézségek hatásainak.

Ezért vélhetően követni fogják El Salvador lépését, és hivatalos pénznemmé teszik a bitcoint, legalábbis a BitMEX ügyvezetője, Alexander Höptner ezt gondolja.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy blogposztban beszélt a témáról a cégvezető, egyben támogatását is kifejezte Bukele lépése mellett. Ahogyan pedig továbbvitte ezt a gondolatmenetet, arra jutott, hogy hamarosan mások is követni fogják ezt az utat.

„Úgy gondolom, jövő év végére már legalább öt ország lesz, ahol hivatalos pénznemnek fog számítani a bitcoin. Mindegyik a fejlődő országok közül fog kikerülni.”

Höptner nézetei alapján három faktor is valószínűsíti, hogy a fejlődő országok gyorsabban fognak áttérni a bitcoin használatára. A politikai problémák és a növekvő infláció mellett a gyorsabb és olcsóbb nemzetközi pénzküldés lehetősége lesz a fő mozgatórugó.

A fejlett országok esetén ez sokszor nem probléma, de a fejlődő gazdaságokban a fogyasztók jobban ki vannak téve az inflációnak, és a határaikon túlról küldött pénzeknek.

El Salvador esetében a nemzeti jövedelem 23%-át a külföldön dolgozó állampolgárok adják, akik hazaküldik a pénzt a családjuknak.

A Világbank számaiból pedig az látszik, hogy a határokon átnyúló pénzmozgások 75%-a az alacsony és a közepes jövedelmű országokba irányul.

A tőzsde vezetője arra is emlékeztetett, hogy a bitcoin már most is az érdeklődés középpontjában van azokban az országokban, ahol az infláció nagyon megemelkedett.

Példaként Törökországot hozta fel, ahol idén 19,2%-kal romlott a pénz, a kriptopénzek pedig gyors ütemben terjednek.

El Salvador lépése pedig meg fogja könnyíteni mások számára, hogy ők is elhatározásra jussanak.

„Persze azt is figyelembe kell venni, hogy ezek politikai lépések, és ha a politikusok csak tovább rontanak a helyzeten a rossz döntésekkel a hivatalos pénznemként való bevezetés során, akkor akár le is lassulhat a kriptók általánosságban vett elfogadása, terjedése.”

Höptner korábban a Boerse Stuttgart ügyvezetőjeként lett ismert, tavaly decemberben váltotta a BitMEX irányítói posztján Arthur Hayes korábbi ügyvezetőt.

Nem Höptner az egyetlen, aki szerint mások is követik majd El Salvador lépését.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Nemrégiben a Cardano alapítója, Charles Hoskinson is úgy nyilatkozott, sokan fogják ugyanezt tenni. Edward Snowden pedig úgy véli, akik későn lépnek, azok könnyen megbánhatják majd a hezitálásukat.

Persze a kriptotérben sem rajong mindenki Bukele elnökért.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin úgy fogalmazott, „a vállalkozások rákényszerítése a bitcoin elfogadására nem hangzik túlságosan szabadságpárti dolognak, pedig elméletileg az nagyon fontos lenne a kriptoiparban”.

Szerkesztői megjegyzés: ő ugyanaz a Vitalik Buterin, aki a teljes Ethereum láncot „visszadátumozta” a DAO-hekkelés után, majd az egész kriptoipart rákényszerítette (hiszen a megváltoztatott szoftvert nevezték meg, mint fejlesztendő, követendő láncot), hogy a módosított, a saját fejlesztőgárda által futtatott verziót használják Ethereumként, az eredeti verzió pedig azóta ETC, Ethereum Classic néven fut.

Olvastad már? 57 ezer dolláros bitcoin – 5 dolog, amire figyelni kell

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.