A Ted Lasso című sikersorozat az évadfináléban egy Bitcoin-utalást dobott be – méghozzá egy OG utalást.

A kripto beszivárgásának legújabb jele a populáris kultúrába, hogy a Ted Lasso című sikersorozat a 2. évadjának záróepizódjában, amely pénteken jelent meg az Apple TV-n, elejtett egy utalást a Bitcoinra.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin említésére egy olyan jelenetben került sor, amelyben a karakter, Sam Obisanya azon tépelődik, hogy maradjon-e a londoni futballklubjánál, vagy fogadja el egy milliárdos tekintélyes ajánlatát, hogy csatlakozzon egy casablancai csapathoz.

Nigériából telefonon beszélve az apja azt tanácsolja Samnek, hogy hagyja, hogy az univerzum adjon neki jelet – mire Sam azt válaszolja, hogy nem lehet-e túl fontos a döntés ahhoz, hogy az univerzumra bízza.

„Az univerzum mindig a helyes útra terelt engem. Az univerzum mondta nekem, hogy vegyem feleségül az édesanyádat, és hogy vegyek Bitcoint 2009-ben. 2009-ben!” kiált fel az apa, mire mindkét szereplő felkacag.

2009-ben a Bitcoin éppen csak elindult, és egy fillérnél is kevesebbet ért.

Amikor a Ted Lasso epizódja adásba került, az ára több mint 55.000 dollár volt, ami Sam apját egy igazi kripto OG-vé teszi – és nagyon gazdag emberré, ha megtartotta pénzét – amire a műsor utal is.

Nem világos, hogy mi késztette az írókat arra, hogy elejtsék ezt a Bitcoin-utalást a Ted Lasso fináléjában, amely az Apple TV eddigi legnagyobb sikere, és amely a múlt havi Emmy-díjkiosztón kirobbanó győzelmet aratott.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Aligha a Ted Lasso az első sikersorozat, amely kriptohivatkozást ejt el.

A díjnyertes Billionsban a főszereplő Bobby Axelrod egy 5 millió dollárt tartalmazó USB-stickkel jutalmazza kedvenc alkalmazottját, miközben a fia bajba kerül, mert bitcoint bányászik az egyetemi kampuszán.

Eközben a Mr. Robot című sci-fi sorozatban is feltűnő utalás van a kriptóra, míg a Silicon Valley-ben van egy „Initial Coin Offering” című epizód, amelyben egy bombasztikus technológiai vezető bejelenti, hogy a Piper Coin nevű valamit szeretne kibocsátani.

Olvastad már? Társkeresővel garantálja a növekedést az új magyar kriptovaluta

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!