Ezért kapaszkodott fel ennyire a Bitcoin és az Ethereum ára

-


Vendégbejegyzés


A piacvezető Bitcoin és Ethereum érmék a múlt hét végén még átéltek egy eladási hullámot, de a héten összekapták magukat, és szépen emelkedő grafikongörbét mutattak be.

Ez egészen közelről azt jelenti, hogy a Bitcoin az elmúlt 24 órában 0,49%-kal, míg az Ethereum 0,23%-kal emelkedett.

A háttérben azonban a Bitcoin ETF Token is készülődik, és már nagyon várja, hogy a SEC január 10-ig elfogadja-e a Bitcoin spot ETF-eket.

Tekintsd meg a Bitcoin ETF Token előértékesítését

Végre pozitívak az amerikai makrogazdasági adatok

A Bitcoin és az Ethereum eheti emelkedésének fő oka egyértelműen a pozitív, a kriptókkal és a makrogazdasági eseményekkel kapcsolatban érkező hírek számlájára írható.

A múlt hét vége felé a kereskedők elkezdtek aggódni, hiszen a Bitcoin és az Ethereum is összeomlott kicsit: a piaci finanszírozási ráták és a nyitott kamat (OI) is kifejezetten magasra sikerültek.

A finanszírozási rátát a kereskedők fizetik egy eszköz longolásáért a shortolással szemben. A nyitott kamat pedig az eszköz még nem rendezett határidős ügyleteit méri. Ha ez a kamat magas, az egyenlő a túlzott tőkeáttétellel, megindulnak a felszámolások, és eladásokra kerül sor.

Nos, pontosan ez történt a múlt héten, de szerencsére azóta már mind a finanszírozási ráták, mind az OI sikeresen normalizálódtak.

Ami pedig a piac makrogazdasági állapotát illeti, a Bureau of Labor Statistics (Munkaügyi Statisztikai Hivatal) kedden biztató CPI-adatokat tett közzé.

E szerint az infláció novemberben mintegy 3,1%-kal csökkent, ami kifejezetten pozitív jel.

 

ethereum

Forrás: bls.gov

Szerdán pedig sor került a FOMC (Federal Open Market Committee – Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság) ülésére is, ahol kijelentették, hogy a bizottság a szövetségi alapkamat célsávját 5-¼ és 5-½  százalék között fogja tartani.

A bizottság viszont kész arra, hogy céljainak akadályoztatása esetén igazítson a monetáris politika irányvonalán.

Az elemzők szerint ezzel a FED 2024-es kamatcsökkentési terveire utalhatnak, ami Coin Bureau szerint kifejezetten növelné a likviditást a kockázati piacokon, és az árfolyamok egy sebes rallira indulnának.

A piac szinte azonnal reagált a kedvező hírekre, és így az árfolyam elindulhatott előre.

Így lehet az, hogy az Ethereum cikkünk írásakor, pénteken 2281 dolláron áll.

Forrás: CoinMarketCap

Persze a Bitcoin sem rest, és jelenleg 42 875 dollárt mutat. 

Forrás: CoinMarketCap

Csütörtökön mindkét kriptovaluta elkezdett szédülni, mert vörös riasztást adtak ki a dApp-alkalmazásokkal kapcsolatban. Szerencsére a fejlesztők gyors közbelépésének hála az árak újra magukhoz tértek.

Ha pedig a jövőt nézzük, egy biztos: már az egész piac türelmetlenül várja a SEC Bitcoin ETF kérelmekkel kapcsolatos döntését, melynek határideje január 10.

A CryptoQuant kriptoadat-elemző cég merész előrejelzést közölt, szerinte az ETF kérelmek jóváhagyása mintegy 1 miliárd dollárnyi friss likviditást fecskendezhet be a kriptopiacra. Elképzelésük szerint ebből 155 milliárd dollár kerül a Bitcoinba, a többi pedig egyéb projektekbe invesztálódik.

Ráadásul rajtuk kívül egy másik új kriptó, az előértékesítésénél tartó Bitcoin ETF Token is jelentős előnyre tehet szert ebből a történetből.

Nézd meg a Bitcoin ETF Token előértékesítését

A deflációs Bitcoin ETF ICO-ja már a végét járja, meghaladta a 4,3 millió dollárt 

A Bitcoin ETF Token arra épít, hogy a Bitcoin spot ETF-ek elfogadásakor megjutalmazza a tulajdonosait.

A projekt öt mérföldkővel rendelkezik, és minden egyes szakaszban elégetik az össztokenkészlet 5%-át. Plusz, az 5%-os tranzakciós adó is csökken az egyes mérföldköveknél, mégpedig kereken 1%-kal.

A csapat célja ezzel az, hogy a BTCETF mennyiségének csökkenésével buzdítson a hosszú távú birtoklásra.

A befektetők számára jó hír, hogy a natív tokent stakelni is lehet, a projekt cikkünk írásakor 68%-os APY-val rendelkezik.

Ám vigyázat, ha több tokent kötnek le, ez a szám meredeken csökken, így az jár a legjobban, aki elég korán a tettek mezejére lép. A tokenek lekötésével csökken a BTCMTX-re nehezedő eladási nyomás, és így lehetővé válik az árfolyam virágzása is.

A projekt honlapját azért is jó felkeresni, mert értesülhetsz rajta a legfrissebb Bitcoin ETF hírekről.

Amint láthatod, a projektet funkciói, és igazságos tokenomikája több, mint vonzóvá teszik, és előértékesítésének sikere is szembeötlő. Mivel a gyűjtés hard cap-je 5,059 millió dollár, a projekt már számolja a napokat a tőzsdei bevezetés előtt.

Az elemzők is lelkesek, ClayBro tízszeres, Crypto Boy pedig százszoros megtérülést jósol a Bitcoin ETF Token számára.

Keresd fel a Bitcoin ETF Token előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!