Ezek voltak az idei bitcoinárjóslatok – összefoglaltuk

-

Év elején még mindenki a 2017-es decemberi lufi hatása alatt volt. A híres befektetők, valamint a piaci elemzők már-már versenyeztek azon, ki tud szenzációsabb előrejelzéssel szolgálni 2018 végére. A növekedéssel ellentétben azonban erős medve piac következett, a BTC árjóslatok pedig egyre irreálisabbá váltak.

Olvastad már? Nagyot dobhat az Ethereumon a Constantinapole

Lee már óvatosabb

Már belefáradtunk abba, hogy az emberek az árjóslatokról faggatnak minket” – ismerte be december 13-án Tom Lee, a Fundstrat Advisors elemzőtársaság alapítója, aki egyebek mellett gyakori vendége a CNBC Fast Money című műsorának.

„A kriptopénzek nagy volatilitása miatt úgy döntöttünk, hogy nem szabunk többé időkeretet az előrejelzések meghatározásában” – mondta.

Egy kissé meglepő kijelentés ez Lee-től, mivel év közben számos erős bitcoinjóslatával tűnt ki a többiek közül. Rögtön év elején azt mondta, hogy december végére legalább 25.000 dollárt fog érni egy token, ezzel pedig új rekordot állít fel.

Ezt az előrejelzést aztán novemberben módosította – vagyis 15.000 dollárra csökkentette. Végül a 13.800 és 14.800 közötti árfolyamban állapodott meg, de megjegyezte, hogy valamikor a 150.000 dollár sem lesz kizárt.

A bitcoin értékének előrejelzésével más elemzők és neves befektetők is megpróbálkoztak – a BitMEX-alapító Arthur Hayes, Mike Novogratz a Galaxy Digitaltól, Kay Van Petersen a Saxo Capital Marketstől, Benjamin Quinlan a Quinlan & Associatestől, vagy a közgazdász Nouriel Roubini aki azt állítja, hogy megjósolta a 2008-as gazdasági világválságot.

Hayes és Novogratz helyet cseréltek

Artur Hayes először májusban mondta azt, hogy a BTC év végére 50.000 dollárt fog érni. Aztán júniusban kijelentette, hogy az árfolyam először 3-5.000 dollárra esik, majd év végére 50.000 dollárra szalad fel. Novemberi nyilatkozata már jóval pesszimistább volt.

Akkor azt mondta, hogy a kriptopénz tokenenkénti értéke hosszú ideig minden bizonnyal 2-3.000 dollár lesz, azt azonban, hogy mikor kezd el növekedni, nem árulta el. Hozzátette azonban, hogy 2019 elején fontos lesz figyelni, hogy alakul a piac.

Mike Novogratz, a Galaxy Digital vezérigazgatója először 2017 novemberében mondta, hogy a bitcoin 2018 végére 40.000 dollárt fog érni. 2018 októberében aztán ezt az értéket 9-10.000 dollárra módosította.

Legutóbbi előrejelzését novemberben tette közzé – akkor 3-6.000 dollár közötti értéket tartott a legvalószínűbbnek – amíg nem nyílik meg az intézményi pénzcsap.

Novogratz azok közé tartozik, akik nagy elvárásokkal viseltetnek a Bakkt vagy a Fidelity felé. A két vállalat egyébként következő évben tervez belépni a kriptopénzek piacára.

Kay Van-Petersen, a Saxo Capital Markers globális makró stratégiájáért felelős vezetője még bátrabb volt, amikor idén januárban kijelentette, hogy a bitcoin év végére megüti az 50-100 ezer dollár közötti árfolyamot.

Mr. Doomnak újra igaza lesz?

Benjamin Quinlan, a Quinlan & Associates vezérigazgatója a januári bitcoin körüli mámor idején még pesszimistább volt, végül azonban mégis ő volt a legközelebb a valósághoz. Már januárban azt állította, hogy a bitcoin év végére 1.800 dollár alá csökken.

Ez ugyan nem történt meg, a BTC árfolyamát mégis jóval pontosabban jósolta meg, mint az összes fent említett elemző. Reméljük, legközelebbi előrejelzése már nem teljesül ennyire: 2020-ra ugyanis szerinte 810 dollár lesz az árfolyam.

Utolsó előttiként még ott van Nouriel Roubini, vagy ha úgy tetszik „Mr. Doom”, a New York Egyetem közgazdásza, aki arról híres, hogy nagyon negatívan áll mindenféle kriptopénzhez.

A többi kritikustól még annyiban is eltér, hogy a teljes blokklánc-technológiát haszontalannak ítéli. Roubini idén júniusban jelentette ki, hogy a bitcoin értéke idővel a 0-hoz fog majd tartani.

„McAfee” esete

Végül persze nem hagyhatjuk ki John McAfee-t, a róla elnevezett vírusirtó vitatott létrehozóját sem, aki pontosan 2017. november 29-én jelentette ki, hogy ha a bitcoin értéke 2020-ig nem lesz egyenlő egymillió USA-dollárral, akkor élő televíziós adásban eszi meg saját péniszét.

Ettől nincs messze: egészen pontosan 704 napja maradt, ha a kijelentéstől számítjuk. A bitcoinnak addig még 996.404 dollárnyit kell felkapaszkodnia.

Forrás: kryptonovinky.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!