A 14 éves Ishaan Thakur és kishúga, a 9 éves Aanya április óta közel 160.000 dollárt keresett kriptopénzbányászattal.

Az első napon a testvérek mindössze 3 dollárt kerestek, de az elmúlt hét hónapban jelentősen megnőtt a tevékenységük jövedelmezősége. Csak októberben Ishaan és Aanya 64.000 dollárt keresett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Úgy állítottuk be a számítógépeinket, hogy folyamatosan keressük a legjövedelmezőbb coint, és automatikusan átálljunk arra” mondta Ishaan a CNBC Make Itnek. „Az ether a domináns coin, amit bányászunk, a bitcoin és a ravencoin a második és a harmadik.”

A piaci érték alapján a Bitcoin a legnagyobb kriptopénz, az Ethereum a második legnagyobb. A ravencoin egy altcoin a top 100 között.

A texasi Friscóban élő testvérek Ishaan szerint másodpercenként 15-16 milliárd Ethereum-algoritmust képesek feldolgozni.

„Bár most sok pénzt keresünk, ugyanolyan büszkék vagyunk most is, mint amikor még csak 3 dollárt kerestünk naponta, hiszen nem a pénz a főnyereményünk” – mondja Ishaan. „A kedvenc részem a tapasztalatainkban az, hogy megismerkedtünk egy új technológiával.”

Ishaan és Aanya remélik, hogy továbbra is befektethetnek a vállalkozásukba, de a bevételt arra is felhasználják, hogy megtakarítsanak a főiskolára.

„Ez még csak a kezdet”

Ishaan és Aanya először a YouTube-on videókat nézve és az interneten keresgélve tanulták meg, hogyan kell bányászni. A bányászat folyamata azonban korántsem egyszerű.

A bányászberendezéseknek versenyezniük kell, hogy bonyolult rejtvényeket oldjanak meg a kriptopénz-tranzakciók érvényesítéséhez. Ez nem csak nehéz, de nagyon drága is lehet, mivel rengeteg számítógépes teljesítményt és energiát igényel.

A testvéreknek közel 200 processzoruk van, amelyet édesapjuk, Manish Raj, egy korábbi befektetési bankár, hitelfelvétellel segített finanszírozni.

Raj nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a hitel pontos összegét, de a számítógépes chipek világméretű hiánya miatt sokkal nehezebbé vált a berendezések megtalálása, amelyből kifolyólag azok ára is jelentősen megnövekedett.

Ishaan és Aanya körülbelül 100 Nvidia RTX 3090-es, 50 Nvidia RTX 3070Ti, vegyesen Nvidia 30-as sorozatú videokártyák és 24 speciális Bitcoin-bányászgép birtokában van. Az Nvidia RTX 3090-es grafikus kártyák például 2500-3000 dollár körüli összegbe kerülhetnek darabonként.

„További kártyákat rendeltünk, így még ebben a hónapban 200 processzor felett leszünk” – mondja Ishaan.

Ishaan építette a számítógépek többségét, mondja, amelyek mind párhuzamosan futnak.

„Mivel mindannyian egyidejűleg dolgozzák fel ugyanazt a feladatot, a házilag készített számítógépeim másodpercenként több grafikai tranzakciót tudnak feldolgozni, mint a NASA” – mondja.

Sok barátom szeret játszani a számítógépén. Ehelyett én csak szórakozásból szeretek számítógépeket építeni – mondja Ishaan Thakur.

Bár bányászati tevékenységük az otthoni garázsukból indult, azóta átköltöztek egy adatközpontba a texasi Dallasban. A villanyszámla havonta több mint 5000 dollárba kerül, és havonta körülbelül 4000 dollárba kerülnek a technikusok, akik felügyelik a berendezéseket.

„Amióta elkezdődött az iskolánk, nincs időnk arra, hogy a garázsban lévő számítógépeinket figyeljük. Ezért az összes számítógépet egy adatközpontban helyeztük el” – mondja Aanya.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

„A garázst csak arra használjuk, hogy számítógépeket építsünk, majd elküldjük őket az adatközpontba. Technikusokat is felvettünk, hogy figyeljék a számítógépeket, mert nekünk iskolába kell járnunk.”

„Csak a szabadidőnkben bányászunk” – mondja Ishaan.

Ishaan és Aanya szüleit, tanárait és barátait lenyűgözi a bányászvállalkozásuk.

„Minden barátom olvasott az üzletünkről az interneten” – mondja Aanya. „A barátaim és a tanáraim el sem hitték! Az igazgató megírta a nevemet az iskolai hírlevelünkben. Ez annyira büszkévé tett.”

„Eredetileg csak az volt a célunk, hogy megtakarítsunk a főiskolára, de most már úgy gondoljuk, hogy ennél többre is képesek vagyunk” – teszi hozzá.

Számukra a bányászat „csak a kezdet” – mondja Ishaan. A testvérek azt tervezik, hogy még ebben az évben elindítják saját kriptopénzüket Flifercoin néven. A folyamat során fejlesztők és egy ügyvéd is a segítségükre van.

„Úgy gondoljuk, hogy nagyon sok lehetőség van a kriptovalutával kapcsolatban, és reméljük, hogy úttörők leszünk ezen a téren” – mondja Ishaan. „De még csak 14 éves vagyok, így az iskolai munkám és a szaxofon elsőbbséget élvez. Ezért nem tudok annyit dolgozni az üzletemen, amennyit szeretnék”.

Olvastad már? Több mint 3 millió vendég gyűjthet hamarosan bitcoinpontokat a Landry’s éttermeiben

Forrás: cnbc.com

Kiemelt kép: cnbc.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!