A Santander, Spanyolország egyik vezető pénzintézete arra készül, hogy Bitcoin ETF-et kínáljon ügyfeleinek. 

Mindezt úgy, hogy a spanyol vagyonkezelők eddig nagyrészt vonakodtak attól, hogy a kriptotermékeket az ügyfeleiknek kínált befektetési portfóliójuk részeként fogadják el.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Előkészületben a Santander Bitcoin ETF

A Santander a jelentések szerint az utolsó simításokat végzi egy Bitcoin ETF terméken Spanyolországban.

Ezzel állítólag a vállalat az egyetlen olyan pénzintézetként pozícionálja magát, amely érdekelt abban, hogy ilyen típusú terméket kínáljon ügyfeleinek Spanyolországban. Ana Botín, a Santander ügyvezető elnöke kijelentette, hogy az intézménynek már egy ideje dolgozik egy csapata ezen az ajánlaton.

„Ügyfeleink bitcoint akarnak vásárolni, de a szabályozási kérdések miatt elég lassan fogadtuk el, hogy reagálnunk kell ezekre az igényekre. Most azon vagyunk, hogy kripto ETF-eket kínáljunk.”

Tény, hogy Spanyolországban a legtöbb vagyonkezelő még mindig vonakodik attól, hogy kriptopénz alapú befektetésekbe helyezze a pénzét, legalábbis belföldön.

A spanyol BBVA már kínál bitcoin kereskedési szolgáltatásokat a svájci felhasználóinak, köszönhetően az ország fejlett kriptopénz ökoszisztémájának és világos szabályozásának. A kriptószabályozás Spanyolországban azonban egészen más kérdés.

Még nincs regisztrált termék

Botín utalhatott arra a munkára, amit a bankon belül végeznek az ETF-en, ugyanis még nem regisztráltak ilyen jellegű terméket az ország piacfelügyeleténél. Botín emellett semmiféle határidőt sem mondott a termék elérhetőségére vonatkozóan.

Az Egyesült Államokban jóváhagyott első kriptopénz ETF felcsigázta a keresletet azokban az intézményekben, amelyek egy hagyományosabb és szabályozottabb termékre vártak a kriptopénzekbe való befektetéshez.

A jóváhagyott eszköz azonban egy bitcoin határidős ETF volt, ami költségessé tette a kezelését, és elvette a kisbefektetők számára a varázsának egy részét.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A spanyolországi helyi befektetők egyetértenek abban, hogy ha hasonló terméket hagynak jóvá, annak egy spot bitcoin ETF-nek kellene lennie, hogy minimalizálják a kezelési költségeket.

Ennek ellenére egyesek úgy érzik, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni egy ilyen, a bitcoinba való befektetés szempontjából fontos termék fontosságát és elérhetőségét, mivel ez előnyt jelenthet a Santander számára a portfóliókínálatban.

Más bankok egyelőre nem sietnek a döntéssel, még mindig várnak a terület további szabályozására.

Olvastad már? A Bitcoin-hálózat üdvözli a Taproot soft forkot

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelet kép: Mike Mozart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.