Bitcoin ETF várható Spanyolországban

-

A Santander, Spanyolország egyik vezető pénzintézete arra készül, hogy Bitcoin ETF-et kínáljon ügyfeleinek. 
Mindezt úgy, hogy a spanyol vagyonkezelők eddig nagyrészt vonakodtak attól, hogy a kriptotermékeket az ügyfeleiknek kínált befektetési portfóliójuk részeként fogadják el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Előkészületben a Santander Bitcoin ETF

A Santander a jelentések szerint az utolsó simításokat végzi egy Bitcoin ETF terméken Spanyolországban.
Ezzel állítólag a vállalat az egyetlen olyan pénzintézetként pozícionálja magát, amely érdekelt abban, hogy ilyen típusú terméket kínáljon ügyfeleinek Spanyolországban. Ana Botín, a Santander ügyvezető elnöke kijelentette, hogy az intézménynek már egy ideje dolgozik egy csapata ezen az ajánlaton.

„Ügyfeleink bitcoint akarnak vásárolni, de a szabályozási kérdések miatt elég lassan fogadtuk el, hogy reagálnunk kell ezekre az igényekre. Most azon vagyunk, hogy kripto ETF-eket kínáljunk.”

Tény, hogy Spanyolországban a legtöbb vagyonkezelő még mindig vonakodik attól, hogy kriptopénz alapú befektetésekbe helyezze a pénzét, legalábbis belföldön.
A spanyol BBVA már kínál bitcoin kereskedési szolgáltatásokat a svájci felhasználóinak, köszönhetően az ország fejlett kriptopénz ökoszisztémájának és világos szabályozásának. A kriptószabályozás Spanyolországban azonban egészen más kérdés.

Még nincs regisztrált termék

Botín utalhatott arra a munkára, amit a bankon belül végeznek az ETF-en, ugyanis még nem regisztráltak ilyen jellegű terméket az ország piacfelügyeleténél. Botín emellett semmiféle határidőt sem mondott a termék elérhetőségére vonatkozóan.
Az Egyesült Államokban jóváhagyott első kriptopénz ETF felcsigázta a keresletet azokban az intézményekben, amelyek egy hagyományosabb és szabályozottabb termékre vártak a kriptopénzekbe való befektetéshez.
A jóváhagyott eszköz azonban egy bitcoin határidős ETF volt, ami költségessé tette a kezelését, és elvette a kisbefektetők számára a varázsának egy részét.

A spanyolországi helyi befektetők egyetértenek abban, hogy ha hasonló terméket hagynak jóvá, annak egy spot bitcoin ETF-nek kellene lennie, hogy minimalizálják a kezelési költségeket.
Ennek ellenére egyesek úgy érzik, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni egy ilyen, a bitcoinba való befektetés szempontjából fontos termék fontosságát és elérhetőségét, mivel ez előnyt jelenthet a Santander számára a portfóliókínálatban.
Más bankok egyelőre nem sietnek a döntéssel, még mindig várnak a terület további szabályozására.

Olvastad már? A Bitcoin-hálózat üdvözli a Taproot soft forkot


Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelet kép: Mike Mozart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!