Lényegét tekintve a bitcoin továbbra is egy medve piacon tartózkodik. Egy elemző nemrég az alábbi csártra hivatkozva ezt kommentálta:

„Engedjétek meg, hogy kifejtsem: a BTC továbbra sem ért el nagyobb magaslatokat egyéves viszonylatban, ezért definícióját tekintve még nem tartózkodunk a bika piacon. A BTC egyre alacsonyabb gödrökbe és magaslatokba jutott egymás után egy évet vizsgálva, ezért fogalom szerint még mindig medve piacon tartózkodunk” – írta az alábbi grafikonra hivatkozva, amely a BTC árműveleteit és makrofázisait mutatja.

Ezt a kijelentést Peter Schiff, az arany prominens szószólója és befektetője is megismételte.

xyz-ihs snippet=”coincash”]

A blokkláncot vizsgálva azonban csak nemrég jelent meg egy olyan bullish jel, amely az elmúlt 10 évben a bitcoin néhány legnagyobb raliját előzte meg.

Egy újabb bika jel jelent meg nemrég

Ahogy azt egy neves Bitcoin-kommentátor nemrég felfedezte, a bitcoin Hash Ribbons indikátora nemrég bullishba váltott, és hónapok óta először adott tanácsot „vásárlás”-ra.

A Hash Ribbons egy olyan mutató, amely a hashráta egy rövid és egy hosszú távú mozgóátlagát használja fel. Amikor a rövid távú mozgóátlag meghaladja a hosszú távút, az bika jelnek minősül. Amikor az ellenkezője történik mindennek, akkor pedig bearishnek.

A „vásárlás” jel megjelenése a Hash Ribbons szerint hihetetlenül jelentős a Bitcoin bikái számára.

Ahogy az az alábbi csárton is látható, amikor 2016-ban egy ilyen jel rajzolódott ki, a bitcoin árfolyama 4000%-ot növekedett másfél év alatt.

Ezt később Charles Edwards, digitáliseszköz-befektető és -elemző is alátámasztotta, aki megjegyezte, hogy ezen jel valamennyi megjelenését mindig egy erős Bitcoin-rali követi.

Erős bányász-ökoszisztéma

A bullish kereszteződés és a „vásárlás” jel azután érkezik, hogy a kriptobányász-ágazat bebizonyította, miszerint egészségesebb, mint bármikor korábban.

A TradeBlock kriptoadat-szolgáltató a múlt héten arról számolt be, hogy a Bitcoin hashrátája (hétnapos mozgóátlag) egy új rekordot ért el, és meghaladta a másodpercenkénti 124 exahasht.

Forrás: TradeBlock

A Bitcoin-hálózat bányászási nehézsége PlanB twitteres elemző szerint tovább fog alkalmazkodni:

„A halálspirál-FUD, a bányászkapitulálás-FUD, a határidősmanipulálás-FUD, a korona- és PlusToken-FUD, a bálnakiárusítás-FUD stb. ellenére… a BTC-nek ez a volt az eddigi harmadik legjobb negyedéves zárása (9,1K dollár) valaha, hétfőn pedig egy rekord nehézségnek néz elébe.”

Edwards szerint mindez bullish a bitcoin árfolyamára nézve.

A befektető még 2019 decemberében tett közzé egy ármodellt, amelyben arról számolt be, hogy a Bitcoin hálózatának energiafelhasználása összhangban áll az árműveletekkel is.

Legutóbbi, úgynevezett „energiaérték”-elemzésében azt sejteti, hogy a 12.800 dolláros rali az elkövetkező hónapokban várható.

Olvastad már? Biztonságosabbá válhat a Bitcoin bányászat az ASIC bányászokkal

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂