Az olyan altkoinokhoz képest mint a Cardano, a Synthetix, a Chainlink és a Dogecoin a piacvezető kriptovaluták, mint a bitcoin és az ethereum szinte oldalaznak.

Azonban egyre több kripto és wall street-i elemző gondolja úgy, hogy az ethereum hamarosan lenyomhatja  a bitcoin növekedését.

Raoul Pal, a Goldman Sachs korábbi kockázati tőkeeladásokért felelős igazgatója és a Real Vision vezérigazgatója is így gondolja.

Raoul Pal szerint az ethereum felülmúlhatja a bitcoint következő bika ciklus során.

Egy július 8-án tweetben a Wall Street veteránja és korábbi vagyonkezelő azt írta, hogy jó esélyt lát rá, hogy az ethereum „felülmúlja a bitcoint következő bika ciklusa során.”

Pal megosztotta az alábbi grafikont, amelyen látszik, hogy két év medve piac után bika kitörésen eshet át az ethereum és bitcoin közötti arány.

Pal elmondta, hogy jelenleg nincs ethereum pozíciója, de ez a közeljövőben megváltozhat.

Egy másik tényező is tovább táplálja a befektető optimizmusát

Pal egy korábbi hírlevelében a decentralizált pénzügyi (DeFi) piacokat nevezte meg, mint az ethereum lehetséges kitörési lehetősége. Akkoriban a következőt írta:

 „Egyre jobban bízok az ethereum sikerében. Az ethereum jelentheti az ezüstöt a bitcoin aranya mellett. Több felhasználása van, de kevésbé használható, mint vagyontárolási eszköz. Az ethereum a lehetséges felhasználásokra és felhasználókra összpontosít. Lényegében minden a DeFi-n múlik.”

Nem az egyedüli rajongó

Pal nem az első befektető a kriptoszférán belül aki jobb befektetésnek tartja az ethereumot, mint a bitcoint.

Peter Brandt tapasztalt árucikk kereskedő és bitcoin rajongó július 8-án osztotta meg az alábbi grafikont, amely azt mutatja, hogy az elkövetkezendő hetek során az ethereum jobban teljesíthet a bitcoinnál. Jelenleg úgy számol, hogy az ethereum 20%-kal szárnyalhatja túl a bitcoin növekedést, mivel jelentősen megnövekedett a kitörés esélye.

Ettől függetlenül Brandt korábban azt mondta, hogy a „öt éven belül a kriptopénzek 99%-a feledésbe merül”, de a litecoin és az ethereum „sokkal többet nyújt”.

Tuur Demeester, az Adamant Capital információs igazgatója is hasonlóan gondolkodik lehet, hogy sokan csak egy „kártékony bitcoin maximalistának neveznék.”

Többek számára is sokkoló lehet, de július 8-án még Demeester is azt mondta, hogy „erősnek tűnnek az ETH/BTC technikai alapjai, így long pozíciót nyit.

Olvastad már? Egy kereskedő szerint rosszul festenek a bitcoin határidős piacai

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂