Etiópia is belépne a BRICS soraiba

-

Algéria és Egyiptom után Etiópia is kifejezte a szándékát, hogy csatlakoznak a BRICS blokkhoz.

A gazdasági társulás jelenleg Brazília, Oroszország, Kína, India és Dél-Afrika országait tömöríti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az etióp kormány szerint a nemzet érdekeit hathatósan képviselné, ha a tagállamok közé kerülnének.

Etiópia az egyik leggyorsabban növekvő afrikai államnak számít, a jelenleg is zajló polgárháborúja ellenére.

A The East African sajtóinformációi alapján az etióp külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a nemzet érdekeinek a képviseletét nagymértékben elősegítené, ha egy ilyen erőteljes gazdasági társuláshoz csatlakoznának.

„Az országunk alapító tagja az olyan nemzetközi intézményeknek, mint az Afrikai Unió, vagy az Egyesült Nemzetek Szervezete. A nemzet érdekeit kellőképpen szolgálná, ha egy másik fontos kezdeményezés, a BRICS tagjaivá válhatnánk.”

Egyiptomhoz hasonlóan Etiópiában is tőkekontroll van érvényben, mivel az országban hiány van a külföldi valutából.

Az állami és a magánkézben lévő pénzváltók dollár-árfolyamai között pedig rekord-magas eltérés tapasztalható.

Az etióp központi bank, az NBE úgy próbálta megoldani ezt a helyzetet, hogy korlátozásokat vezettek be, hogy a lakosok mennyi amerikai dollárt vihetnek ki az országból.

A BRICS a jelentések szerint saját közös valuta indítását tervezi, és így ha Etiópia csatlakozni tudna, azzal nagymértékben függetleníteni tudnák magukat a dollár használatától.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Etiópia mellett jelenleg számos más afrikai ország is kifejezte az igényét, hogy szeretnék, ha csökkenne az afrikai államok egymás közötti kereskedelmi ügyletei során a dollár használatának a mértéke.

Olvastad már? Íme, mi történt ma a kriptopiacon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!