Bitvo CEO: „A rossz szereplők nagy része kiszorult a piacról”

-

A Bitvo elnök-vezérigazgatója, Pamela Draper a torontói Collision konferencián beszélt a Cointelegraphnak a cégről,.

Pamela Draper, a Bitvo kriptoplatform elnök-vezérigazgatója a szabályozási környezet közepette a kanadai piacról menekülő cégekről nyilatkozott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 29-én Torontóban megrendezett Collision konferencián a Cointelegraphnak nyilatkozva Draper.

Elmondta, hogy annak ellenére, hogy az olyan kripto cégek, mint a Binance, a dYdX és a Bybit bejelentették, hogy 2023-ban elhagyják Kanadát, az ország „azon kevés joghatóságok egyike, ahol valóban van olyan szabályozási rendszer, amelyet követni lehet”.

Az Egyesült Államokban történt eseteket idézte, ahol a Binance és a Coinbase egyaránt perrel néz szembe az ország Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete részéről.

„Kanadában legalább van egy követhető rendszer, ahol ismerjük az irányelveket” – mondta Draper. „Lehet, hogy nem feltétlenül értesz egyet minden egyes aspektusával, de ismered a keretet”.

Hozzátette, hogy bizonyos, egyéb országokban működő cégek a szabályozási keretek közepette nem biztos, hogy hajlandóak lennének „befektetni” Kanadában.

A kanadai szabályozók 2021-ben követelményeket szabtak meg, amelyek két évet adtak a kriptofoncégeknek, hogy „befektetési kereskedőként” vagy „szabályozott piactérként” regisztráltassák magukat, és elvárják, hogy 2023-ra megfeleljenek a követelményeknek.

„Rengeteg munka és pénzbe kerül a rendszernek való megfelelés a szükséges személyzet, a létrehozandó infrastruktúra és a jogi költségek tekintetében, amelyekkel végig kell járni a folyamatot, hogy megszerezzük az engedélyt az értékpapír-bizottságtól”.

2022 júniusában a mára már megszűnt FTX kriptotőzsde bejelentette, hogy a Kanadába való belépés részeként tervezi a Bitvo megvásárlását.

Az üzlet novemberben meghiúsult, amikor az FTX csődöt jelentett, és a korábbi vezérigazgatót, Sam Bankman-Friedet ezt követően letartóztatták a Bahamákon.

Draper szerint kezdetben nem aggódott az FTX likviditását érintő jelentések miatt 2022 november elején, mert sokan a tőzsdét a „szabályozás előremozdításának példaképeként” tekintettek rá.

Az FTX 400 millió dolláros finanszírozási körére hivatkozott, fenntartva a cég akkori több milliárd dolláros értékelését.

„Az a tény, hogy ők (FTX) valami rendelleneset csináltak, nagyon ellentmondásosnak tűnt azzal, amit Sam nyilvánosan mondott, és az egész narratívával az egyesülési akvizíciónk körül” – mondta Draper. „Ha felvásároltak volna bennünket, mindenképpen a csődeljárás alá kerültünk volna. […] Nem hiszem, hogy bárki is számított volna arra, hogy az FTX úgy fog kegyvesztetté válni, ahogyan történt.”

„A rossz szereplők nagy része kikerült a piacról, és úgy vélem, hogy akik megmaradtak, azok összességében inkább jók, mint rosszak.”

A Bybit, a Binance, a dYdX, az OKX és a Paxos azon cégek közé tartozik, amelyek bejelentették, hogy csökkentik vagy kivonulnak Kanadából.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A június 26. és 29. között zajló Collision konferencia közepette a kanadai törvényhozók az ország alsóházában egy jelentést is kiadtak, amely a blokklánc-technológia előnyeit és lehetőségeit emeli ki a különböző ágazatokban.


Olvastad már? Íme, mi történt ma a kriptopiacon

Kiemelt kép: thenewscrypto.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!