Ethereum ETF: A SEC ismét szünetet tart, lehetséges a májusi indulás?

-

Az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) elhalasztotta a Hashdex és az ARK 21Shares által javasolt Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF) kapcsolatos döntését.

A március 19-én bejelentett halasztás megelőzi a hivatal által meghatározott „harmadik határidőt”, a végleges döntések május végén várhatóak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentés kiemelte, hogy az ARK 21Shares döntése május 24-ig, a Hashdexé pedig május 30-ig esedékes.

Ugyanakkor az elemzők egyre nagyobb szkepticizmust táplálnak a nyolc Ether ETF-javaslat, köztük a BlackRock, a Grayscale és a Fidelity jóváhagyásának valószínűségét illetően.

Az Ethereum ETF jóváhagyásának kérdései bizonytalanok

James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője aggodalmának adott hangot a SEC és a kérelmezők közötti minimális interakcióval kapcsolatban, ami bizonytalanságot kelt ezen ETF-ek jövőjét illetően.

Megjegyezte,

„Az ETH ETF-ekkel kapcsolatos, óvatosan optimista hozzáállásom az elmúlt hónapokhoz képest megváltozott. Mi most úgy gondoljuk, hogy ezeket végül május 23-án elutasítják ebben a körben.

Hozzátette,

„A SEC nem foglalkozott a kibocsátókkal az Ethereum sajátosságaival. A Bitcoin ETF-ek pontos ellentettje ez ősszel”.

A közelmúltban Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője 50%-ról 35%-ra módosította az Ethereum ETF jóváhagyásának esélyét, és megjegyezte,

„Értem az összes okot, amiért jóvá kellene hagyniuk (és mi magunk is úgy gondoljuk, hogy jóvá kellene hagyni), de az összes olyan jel/forrás, ami 2,5mo out-ra bikaivá tett minket a btc spot esetében, ezúttal nincs meg.”

Ez kiemeli az éles kontrasztot az Ether ETF és a korábbi Bitcoin ETF jóváhagyási folyamatok között, ami a SEC minimális kommunikációját tükrözi.

A közvélemény véleménye ezt tükrözte, a Polymarket esélye az Ether ETF jóváhagyására a januári 77%-ról májusra 32%-ra esett.

Bitcoin ETF vs Ethereum ETF

A Grayscale továbbá fontolgatja, hogy az Ether ETF kérelmét tétekkel egészíti ki, és a befektetőknek szóló „beleegyező nyilatkozatban” vázolja fel a javaslatokat.

A nyilatkozat kiemelte,

„Ez a javaslat lehetővé teszi a szponzor számára, hogy a Trust-ot […] arra késztesse, hogy a Trust által birtokolt Ethereumot egy proof-of-stake érvényesítési protokollban használja, vagy engedélyezze annak használatát, bármilyen ellenszolgáltatásért cserébe az ETHE részvényesei végső soron az ETHE részvényesei javára”.

Ez kiemeli, hogy a Grayscale célja az inflációs nyomás enyhítése a staking révén, a részvényesek jóváhagyásáig.

Ha a Grayscale jóváhagyásra kerül, a Grayscale csatlakozna az ARK 21Shares, a Franklin Templeton és a Fidelity vállalatokhoz, amelyek nemrég integrálták az Ether stakinget az ETF alkalmazásaikba.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mindent összevetve érdekes lenne megfigyelni a kontrasztot, mivel a SEC zöld utat adott az ether futures-szerű ETF-eknek, de nem hagyta jóvá a spot vagy vegyes ether ETF-eket, ellentétben a Bitcoin ETF-ekkel tavaly ősszel.

Olvastad már? Újgenerációs alacsony költségű kriptók készen állnak a hatalmas növekedésre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!