A CME Group megváltoztatta az ether árfolyamának kiírását. Forrásaink szerint ez azt jelenti, hogy hamarosan indulhat a kriptopénz határidős kereskedése.

A CME Group bejelentette, hogy a Bitcoin Reference Rate és valós idejű index elindításából szerzett tudásuknak és tapasztalatuknak hála, hamarosan indulhat az ether-dollár referenciaérték és valós idejű index.

Elmondták:

 „Az ether egy lenyűgöző technológiára épül, és a CME CF Ether-Dollar értéknek hála szabványosított referenciaértéket és valós idejű árfolyamot jeleníthetünk meg. Mindez bizalmat adhat minden kereskedelmi stratégia számára. Olyan nagy kriptotőzsdéktől kapjuk majd az árfolyamadatokat, mint a Bitstamp, Kraken és az itBit.”

Az itBit a New Yorki-i Paxos fintech cég tőzsdéje, amely megbízható adatokat szolgáltat a két pénzügyi eszközzel kapcsolatban a Bitstamp és a Kraken mellett. Az árfolyamindexek adminisztrátora továbbra is a Crypto Facilities marad.

A cég azért adta hozzá az itBitet, mivel a részvételhez szükséges minden feltételüknek megfelelt. Az itBit árfolyamforrásként való használata is azt jelezheti, hogy a tőzsde lassan elindíthatja a második legnagyobb kriptopénzhez kapcsolt határidős kereskedését.

A forrás szerint a cég egy etheralapú határidős kereskedésre készül fel. Hozzátette:

 „Javítaniuk kell az indexeik határozottságán. Megbízható adatok nélkül könnyen manipulálható lenne egy készpénzalapú határidős piac.

Ez a CME készpénzalapú határidős ügyleteinek egyik legnagyobb hátránya, hogy megbízható adatokra van szüksége az azonnali piacokról.”

Arra a kérdésre, hogy a jelek egy etheralapú határidős kereskedés elindítását jelentenék, a cég elárulta, hogy mindössze az ether indexére és referenciaértékre koncentrálnak.

Rekordokat döntött a június a CME bitcoinalapú határidős piacán

Fontos megjegyezni, hogy a CME bitcoin határidős kereskedés továbbra is emelkedik népszerűségében: júniusban rekordméretű érdeklődést tapasztalak, illetve számos új felhasználó regisztrált hozzájuk.

2960 felhasználó kereskedett a CME Group bitcoinalapú határidős piacán, ha összeszámoljuk az összes ügyfelet. Egyedül 2019-ben 950 új felhasználó regisztrált, amely 30%-os növekedés a korábbiakhoz képest.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a Facebook Libra múlt havi bejelentése is emelte a hagyományos kereskedők kriptopénzek iránti érdeklődését. A határidős piacok vonzóbbá tehetik a bitcoint az ilyen kereskedők számára, mivel csökkentik a kockázatokat és növelik az árfolyam stabilitását.

Gareth MacLeod, a Gryphon Labs üzlettára szerint a hagyományos pénzügyek kereskedői long pozíciókat nyitottak a CME-n, a Libra híre okán.

Olvastad már? Hamis Satoshi Nakamoto, hamis dokumentumokkal

Az ether árfolyama heti viszonylatban szintén emelkedett: a cikk írásakor egy token 314 dollárt ér, amely 13 százalékos növekedés a múlt héthez képest.

A bitcoin árfolyama 10 000 dollár alatt és fölött mozgott az elmúlt hét során, a cikk írásakor 12 630 dolláron áll.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Etheralapú határidős kereskedésről pletykálnak a CME-nél

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.