Értékesíti az FTX az európai részlegét

-

A svájci székhelyű FTX Europe 32,7 millió dollárért kerül vissza az eredeti tulajdonosaihoz, mivel senki más nem jelentkezett, aki megvenné a csődbe ment tőzsde európai leányvállalatát.

A cég Digital Asset AG néven indult, az amerikai tőzsde pedig 2021-ben vásárolta fel, 323 millió dollárért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csődeljárás során a bíróság úgy döntött, a vállalatot értékesíteni lehet, és meg is hirdették az árverést.

Mielőtt ez megtörtént, az FTX új vezetősége megpróbálta visszaperelni a vállalatért fizetett összeget, azzal érvelve, hogy az a befektetői pénzekből származott, és túlárazottan vásárolta fel az előző vezető, Sam Bankman-Fried.

A két eredeti alapító, Patrick Gruhn és Robin Matzke természetesen ellenezte ezeket, és bíróságra vitték az ügyet, ahol végül a javukra döntöttek az esküdtek.

Az eljárás végül most februárban ténylegesen is le tud zárulni, a vállalat elárverezésével.

Az FTX Europe része lett az FTX csődeljárásának, amelyet még 2022 novemberében indított el a kriptotőzsde.

Azóta számos kriptoipari vállalat tett ajánlatot az FTX Europe megvásárlására, mivel arra számítottak, hogy így meg tudják szerezni az FTX európai piaci részesedését, vagy annak egy szeletét.

Az egyik pályázó a Coinbase lett, amely már 2022 novemberében ajánlatot tett, rögtön a csődjelentés után, majd pedig 2023 szeptemberében is.

Emellett olyan cégek részéről is felmerült az érdeklődés, mint a Trek Labs, vagy a Crypto.com tőzsde.

Az FTX Europe így mindössze kilenc hónapon keresztül működött.

2023 márciusában az FTX egy külön platformot indított az európai ügyfeleik számára a csőd után, amelyen keresztül ki tudták utalni a bent lévő pénzüket.

Az FTX jelenleg a csődeljárási folyamat végén jár már, és a terveik szerint több milliárd dollárt tudnak visszafizetni az ügyfeleiknek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahhoz, hogy további pénzhez jussanak, a cég engedélyt kapott, hogy még több leányvállalatát, vagy éppen cégrészesedését eladja, és ennek részeként a mesterséges intelligenciával foglalkozó Anthropic vállalat részvényeiből is piacra dobhatnak 1 milliárd dollár értékű készletet.

Olvastad már? Vajon miért ragadt a Bitcoin árfolyama 52 ezer dollár közelében?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!