Ennyit nyerhet a csődbe ment BlockFi az FTX behajtásból

-

A BlockFi kriptohitelező nemrég bejelentette, hogy az amerikai szabályozási környezet körüli folyamatos bizonytalanság miatt folytatja a felszámolási eljárást.

A vállalat azért döntött így, mert nem tudta eladni az üzletét az Egyesült Államokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Wall Street Journal beszámolója szerint a vállalat felszámolási mérlege nagyban függ attól a pénztől, amelyet több kriptotársaságtól is visszaszerezhet.

A kriptohitelező 2022 novemberében nyújtotta be a 11. fejezet szerinti eljárást az FTX, az akkori vezető kriptotőzsde, összeomlása miatt.

A BlockFi 831,1 millió dollárt adott kölcsön az Alamedának, és 415,9 millió dollár értékű eszközei voltak az FTX-hez kötve.

A platform rögtön lépett, hogy visszaszerezze eszközeit a kriptotőzsdétől. A BlockFi követelésekkel élt Sam Bankman-Fried Robinhood-részvényei iránt, amelyek értéke 575 millió dollár volt.

Ezek a részvények jelenleg az amerikai igazságügyi minisztérium kezében vannak, a Robinhood pedig igyekszik visszavásárolni őket.

Emellett a BlockFi elismerte, hogy a pénz visszaszerzése időbe telik majd az FTX csődeljárása miatt.

Nagy lökést ad a BlockFi mérlegének

Egy május 12-én közzétett bejelentés szerint a vállalat több mint 1 milliárd dollárral növelhetné mérlegét, ha vissza tudná szerezni az FTX eszközeit.

A kriptohitelező cég más csődbe ment cégekkel, a Three Arrows Capital kripto fedezeti alappal és a Core Scientific bitcoin bányászati céggel szemben is követeléseket nyújtott be.

A beadványban ez áll:

„Az ügyfelek és más hitelezők végső megtérülése nagyban függ attól, hogy az adósok sikeresen vagy sikertelenül folytatják-e a BlockFi kereskedelmi partnereivel, köztük az Alamedával, az FTX-szel, az Emergenttel, az ED&F Man Capital Marketsszel folyamatban lévő és jövőbeli viták lefolytatását és megvédését.”

Ezen túlmenően a BlockFi továbbra is ki van téve a szabályozó hatóságoktól kapott bírságoknak.

A vállalatnak 30 millió dollárt kell fizetnie az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyeletnek (SEC).

A SEC 2022 elején 100 millió dollárra bírságolta a platformot, mert nem regisztráltatta magát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek eredményeként a kriptohitelezési platform beleegyezett, hogy öt részletben fizeti ki a büntetést. Az ötből a vállalat csak kettőnek tett eleget.

Ezen kívül a BlockFi-nak még az Észak Amerikai Értékpapír felügyeleti Szövetséggel (NASAA) szemben is vannak elmaradt kifizetései.

A szabályozó hatóság állami értékpapír-törvények megsértésével kapcsolatos vádakkal lépett fel a platform ellen.

Ennek következtében a cég 50 millió dolláros büntetést szabott ki, amelyből 29,4 millió dollár még függőben van. Egyes jelentések szerint ez a kifizetés elsőbbséget élvezne a többivel szemben.


Olvastad már? Kifogyhat a pénzből az USA Államkincstára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!