Emlékszel 2020-ra? Az adatok azt mutatják, hogy….

-

A Bitcoin elkötelezett hosszú távú tulajdonosai még jelentős árfolyam-emelkedés esetén is ellenállnak az eladásnak.

A HODL Waves adataiból kiderül, hogy a teljes kínálat 16%-át ők tartják ellenőrzésük alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin az elmúlt három évben a hodlerek új generációját vonzotta, mivel a rugalmas befektetők kitartóan ragaszkodnak eszközeikhez.

A széles körben használt HODL Waves mérőszám adataiból kiderül, hogy azok a magánszemélyek, akik 2020 végén vásároltak Bitcoint, úgy döntöttek, hogy eladás nélkül megtartják a coinjaikat.

bitcoin
Forrás: lookintobitcoin.com

A hosszú távú tulajdonosok továbbra is halmozzák a Bitcoint

A 2023-as bikafutás ellenére, amely több mint egy éve a legmagasabb szintre repítette a Bitcoin árát, a Bitcoin long-term holderei (LTH-k) nem mutatnak hajlandóságot arra, hogy csökkentsék kitettségüket.

A Bitcoin árfolyamának pozitív lendülete részben az első, az Egyesült Államokban jegyzett spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) várakozásának tulajdonítható.

A HODL Waves metrika, amely az érmék legutóbbi mozgása óta eltelt idő alapján kategorizálja a Bitcoin-kínálatot, az elmúlt egy év során egy adott korosztályban figyelemre méltó növekedést mutat.

A két-három éve mozdulatlan érmék jelentősen bővítették jelenlétüket a teljes kínálatban, mióta a medvepiac 2022 végén elérte a mélypontját.

Részesedésük, amely az előző év decemberében a kínálat mintegy 8%-a volt, mostanra meghaladta a 15%-ot, és elérte a 16%-ot.

Ez azt jelzi, hogy a 2020 decembere és 2021 decembere között Bitcoint vásárló magánszemélyek ellenálltak a tömeges profitkivétel kísértésének, ezzel is demonstrálva elkötelezettségüket a befektetéseik megtartása mellett.

A Realized Cap HODL hullámok, amelyek a coin korcsoportok relatív súlyozott értékét szemléltetik, szintén azt mutatják, hogy a két-három éves érmékből származó teljes realizált cap százalékos arányának legjelentősebb növekedését mutatják.

A Glassnode on-chain elemző cég adatai szerint december 6-án az LTH-k által ellenőrzött Bitcoinok száma 14,92 millió BTC volt, ami valamivel alacsonyabb a november 28-án megfigyelt 14,95 millió BTC-s (a kínálat 76,3%-a) történelmi csúcsnál.


A rövid távú tulajdonosok eladnak

A hosszú távú birtokosok körében tapasztalható ellenállóképesség ellenére a Bitcoin a Coingecko adatai szerint figyelemre méltó, 165%-os növekedést produkált az elmúlt évben, ami kiemeli a kriptopénz általános erejét és pozitív teljesítményét.

A Bitcoin rendíthetetlen hosszú távú birtokosaival (LTH) ellentétben a rövid távú birtokosok (STH) vagy spekulánsok az elmúlt héten fokozták a profitkivonási tevékenységüket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin árfolyamának 40.000 dollár fölé emelkedése gyors eladási reakciót váltott ki ezeknek a tulajdonosoknak a részéről, ami 4,5 milliárd dollár értékű BTC likvidálását eredményezte napokon belül.

A jelentős eladás ellenére ez korlátozott hatással volt a spotpiacokra, ahol az LTH-k már így is a kínálat minden korábbinál nagyobb részét birtokolták.

Olvastad már? Az Ethereum spot ETF verseny fokozódik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!