Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

-

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket.

A jelentésben ráadásul arra is kitértek, hogy az országos energiahálózat támogatása mellett az új energiaprojektek elindításában is nagy szerepet játszhat a Bitcoin.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cornell tanulmány felvázolja, hogyan segíthet a Bitcoin a megújuló energiaprojektek fenntartásában

A tanulmányban kifejtik, hogy a bányászfarmok esetében már a fejlesztés, építés korai fázisában bekapcsolódhatnak az energiahálózatba a cégek, és értékesíthetik az energiatermelési kapacitásaikat.

Ez a legtöbb esetben már az előtt rendelkezésre áll, hogy a bányászkészülékeket beüzemelik.

Az USA esetében minden államot megvizsgáltak a jelentés készítői, és a legígéretesebbnek Texast találták.

Az államban nagy potenciál rejlik, hiszen a jelenlegi információk alapján 32 különböző projektnek ad otthont, amely több tízmillió dolláros nagyságrendben tud bevételt termelni.

A legjobb megtérülést két napenergia-létesítmény, az Aktina Solar és a Roseland Solar esetében lehetne elérni, amennyiben a fölös kapacitásaikat bitcoin-bányászatra fordítanák.

A jelentés kutatói természetesen arra is kitértek, hogy ezeknek a projekteknek a nyereségessége számtalan faktortól függ, és az egyik az egyes létesítmények pontos földrajzi elhelyezkedése.

Ez határozza meg, hogy mennyi energiát tudnak termelni, és milyen időtartamban.

A lehetséges nyereség mellett a bányászok számára az is vonzó lenne, ha a tiszta energiák használatát valahogyan jutalmazná a rendszer, a többi energiatípussal szemben, így a bányászok számára is nagyobb motivációt biztosítana, hogy hatékonyabb bányászfarmokat létesítsenek.

A kutatók szerint az állami szerepvállalás mellett a cégek is aktívan részt vehetnek az inrastruktúra-fejlesztésekben.

„Törvényileg is meg lehetne oldani, hogy a bányászcégek érdekeltté váljanak a nyereségük egy részének a befektetésére, hogy az infrastruktúra fejlesztésére fordítsák azt. Ez egyfajta öngerjesztő körforgást tudna beindítani, amely tovább növelné a megújuló energiák részarányát, terjedését.”

Számos tanulmány és elemzés támasztja már alá, hogy a bányászat felkarolása hatalmas gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi előnyökkel járna a fenntartható energiatermelés területén.

Ennek ellenére vannak olyanok, mint például a BBC fogalmatlan riporterei és szerkesztői, akik képesek voltak azt a bődületes ostobaságot publikálni, hogy egyetlen bitcoin-tranzakció egy medencényi vizet használ el.

Olvastad már? Mit jelent a növekvő kiáramlás a BTC árfolyamára nézve?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!