Elon Musk felkarolta a népszerű kripto mémet

-

Elon Musk felelevenített egy régi, 2010-es interjúját, amelyben a CNBC-s Jim Cramer „kontraindikátornak” nevezte, amely kifejezés azóta mém státuszba került a kriptopénz közösségben, amikor valaki a neves elemzőről beszél.

Musk, aki előszeretettel foglalkozik a mémekkel, sőt, mémeket is készít, játékosan utalt az interjúra egy nemrégiben megjelent tweetben, amely a „Inverse Cramer” feliratot tartalmazta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez Cramer legutóbbi, Bitcoinra vonatkozó előrejelzése után történt, amelyben azt sugallta, hogy egy lehetséges fordulat közeleg.

Jóslatát szkeptikusan fogadták, mivel a pénzügyi személyiség hírhedté vált a kriptoközösség által gyakran ellentétes kimenetelűnek vélt felhívásairól.

A piacot a múltban nagyban befolyásoló tweetjeiről ismert Elon Musk úgy tűnik, szívesen vesz részt az iparág vibráló és néha tiszteletlen kultúrájában.

Akciói gyakran jelentős hatással vannak a különböző eszközök árfolyamára.

A legfrissebb példa erre a TROLL mémvaluta, amely több ezer százalékkal erősödött az árfolyamában.

Cramer legutóbbi Bitcoin-top előrejelzése, amelyről kiderült, hogy igazodik a tényleges piaci mozgáshoz, ritka esemény, amely ellentmond a szokásos trendnek, amikor előrejelzései masszív pontatlanságuk miatt a mémkészítők fűtőanyagává válnak.

Elon Musk részvétele a kriptopénz mémkultúrában nem újdonság

Korábban már befolyásolta a piacot a Bitcoinról és a Dogecoinról szóló tweetjeivel, közvetlenül befolyásolva e két eszköz árfolyamát.

Sajnos Musk kedvenc mémérméje, a Dogecoin nem kapott nagy figyelmet a multimilliárdos részéről, ami a DOGE grafikonján is tükröződik.

Elon Musk
Forrás: tradingview.com

Rendkívül gyenge teljesítményt mutat az egész piacra kiterjedő bikás fordulat közepette.


Olvastad már? Apa és fia duót ítéltek börtönbüntetésre Bitcoin pénzmosás miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!